keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Wangaratta eilen ja Canberra tanaan uudenvuodenaattona


Tiistaiaamuna Alby ja Marcie olivat meita vastassa hotellilla. He olivat suunnitelleet meille paivan ohjelman! Ensin ajeltiin Albyn Mersulla Beechworthiin (n 40 km), vanhaan kaivoskaupunkiin, joka on sailytetty likipitaen sellaisessa mallissa kuin se on ollut loistonsa aikaan, mutta toki rakennuksia on pidetty kunnossa ja renoveerattu. Kaupunkiin tultaessa tuli sellainen lankkaritunnelma, etta saattoi odottaa John Waynen ratsastavan joltakin kulmalta esiin.
Lounaan ja muutaman pakollisen nahtavyyden jalkeen Alby (ensi vuonna 80 v) kaansi Mesen nokan kohti Milawaa ja King Valleyta kohti. Sanooko kenenkaan viinivaistoille mitaan?
No, kerrottakoon, etta Brown Brothersin viinitarhat ovat Milawassa ja King Valley on muuten vaan taynna viinitarhoja. King Valleyssa kavimme Pizzini -nimisella tarhalla ja siella ystavallinen rouva kertoi, etta heidan viinejaan viedaan ulos vain Japaniin, mutta juuri ennen joulua he olivat lahettaneet naytteita myos Eurooppaan ---- Suomeen!!! Jihuu, napakymppi.
Meilla oli aivan mahtava paiva Thomsonien kanssa. Annoimme heille Suomen tuliaisiksi Fiskarsin sakset (kiitos vinkista JohannalleR).
Cheltenhamissa muuten Ruth ja Lloyd saivat Hackmanin Carelia-sarjan juustohoylan.

Uudenvuodenaattoaamuna urheilimme hotellin gymissa, ettei paase michelinrengas pullistumaan vyotaisilla!
Vahan ennen puoltapaivaa starttasimme Ford Focuksella (vuokra-automme) Hume Highwayta kohti Australian paakaupunkia Canberraa. Matkaa on kaikkiaan noin 420 km ja maisemat huikaisevia. Kerrassaan upeita nakymia, mutta kuivaa, oikeasti rutikuivaa ja sen takia ruskeaa.
Helena paasi rattiin, koska pikatiella ei tarvita kartanlukijaa. Helenan ajaessa co-pilotin paikalta ei tietenkaan kuulu mitaan mukinaa - no, ehka se johtuu siita, etta Helena ajaa niin loistavasti!
Gundagai-nimisessa kylassa kahviteltiin ja vaihdettiin kuskia ja jo rupesi kalatys kaymaan ;-/
(Taalla on tosi naurettavia paikannimia: Ulladulla, Warramatta, Wagga Wagga, Humula, Yackandandah, Tumbarumba jne)
Loppumatka Canberraan huristeltiin lujaa - ehkapa siksi, etta se sivupenkin rapatys loppuu ;-)

Majoituimme hotelliin ja pikkunokallisten jalkeen olemme nyt valmiita syomaan talle paivalle eka kerran. Kello on jotakuinkin 7pm eli vuoden vaihtumiseen on noin 5 tuntia. Tassa ihan lahimaastossa on puoliltaoin ilotulitus, mutta ei vakea kuitenkaan ihan yhta paljon kuin Sydneyssa, josta tekin siella kotimaassa naette varmaan uutiskuvia.
Taas tana iltana paikallista aikaa soitetaan seka Kuusamoon etta Temmekselle.

Naiden terveisten myota toivotamme kaikille oikein hyvaa vuotta 2009! Poks Poks!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauskaa uutta vuotta sinne pallon toiselle puolelle! Varokaa, ettei maksa sano poks ;)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kortista Hong Kongista ja kuvasta jonka saimme puhelimeen. Hyvin näköjään voitte kuten täälläkin me. Terveisiä Annelilta on Kuusamossa. tv ella, timo anneli