sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Suomen Manchester - Tampere

Suunnittelimme, että teemme viimeisellä lomaviikolla jonkun pienen lomamatkan, sillä ainaista matkahampaan kolotusta ei ole saatu eliminoitua.
Vaihtoehtoja oli neljä: Tampere, Tallinna, Tukholma tai ei lähdetä mihinkään! Näistä valikoitui päiväretkikohteeksi Tampere, nääs.
Oikeastaan meillä oli velvollisuuskin käydä Tampereella, koska olimme juhannuksena Turussa, joten eihän kummallekaan ikuiselle kiistakumppanille sovi antaa toista enempää suosiota.

Niinkuin kuvasta näkyy matka tehtiin junalla.
Heti perille saavuttuamme kävimme kevyellä lounaalla Scandicin Food Plazalla.
Sen jälkeen lähdimme pienelle nähtävyyskävelylle lähimaastoon. Ulkona oli läkähdyttävän paahteinen sää, huh huh.
Ensimmäiseksi suuntasimme Lars Sonckin suunnittelemaan Tampereen Tuomiokirkkoon, jonka freskot on maalannut Hugo Simberg. Kirkko on ulkoapäin näyttävä harmaagraniittinen  rakennus ja sisällä tekevät vaikutuksen juuri mainitut Simbergin maalaukset sekä hienot ikkunat.

Kirkosta käyskentelimme Tammerkosken partaalle. Aurinko porotti ja vaatteet liimautuivat kiinni ihoon. Oli pakko päästä virkistäytymään Finlaysonin alueella sijaitsevaan Plevna-panimon terassille.

Kirkon ja kapakan jälkeen kävimme oikeasti Tammerkosken rantamilla, ohitimme Keskustorin ja laskeuduimme Laukontorille. Ehdotin Markulle mustamakkara-snacksiä, mutta hän kieltäytyi, koska olisimme kohta menossa syömään ravintola C:hen.

Tampereen päiväretki päättyi erinomaiseen illalliseen vuoden ravintolaksi valitussa Ravintola C:ssä Rautatienkadulla http://www.hyvaaruokahalua.blogspot.com/

Matkailuhampaan kolotus helpottui hieman - toistaiseksi.

Ei kommentteja: