sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Matkasuunnitelmat muuttuvat ennalta arvaamattomasti


Tämän tekstin piti alun perin olla jokavuotiseen laskettelumatkaamme liittyvä insertti ja kommentointikisan lähtölaukaus, mutta toisin kävi. Team Läskikasa lähtee torsona Italiaan, mutta tiedämme heidän olevan hengessä mukana ja ymmärtävän ratkaisumme. Alkuperäinen kirjoitus on sellaisenaan tämän tekstin lopussa.

Helmikuun viimeisenä päivänä lähellä puoltayötä Markun isä ja Helenan appi Timo nukkui pois. Hautajaisjärjestelyjen vuoksi katsoimme parhaaksi perua matkamme ja edetä tilanteen vaatimalla tavalla. Katsomme eteenpäin ja luotamme siihen, että monia matkoja on vielä edessä päin.

Timo Thuner Seellä Sveitsissä kesäkuussa 2010
Timo oli mukana muutamilla matkoillamme, viimeimmäksi Thaimaan Phuketissa tammikuussa 2014. Hyvin pappa jaksoi sielläkin kävellä ropsutella, joskin pitemmät matkat hän ajoi tuktukilla meidän muiden kävellessä. Päivät kuluivat leppoisasti hotellin uima-altaalla lukien ja korttia pelaten - mitäpä sitä ihmeempiä kesälomalla!
Elämyksellisimpiä yhteisiä matkojamme olivat kuitenkin matka Amerikkaan toukokuussa 2007 ja Keski-Euroopan kiertomatka autolla kesällä 2010.

Amerikka oli ollut Timon haave jo pitkään. Kalifornialainen ystävämme Leticia Leticia Velez Peres Zuniega Martinez Pelajo, joka vieraili Suomessa 2004-2005 vuodenvaihteessa, kutsui Timon ja Ellan vastavierailulle Los Angelesiin. Ja niin lähti pappa lännelle!
Lystiä oli ja meitä pidettiin kuin piispaa pappilassa. Syödä sorpostimme käsin marokkolaisessa ravintolassa, nautimme flamenco-esityksestä kuuluisassa El Cidissä tai koimme täydellisen yllätyksen toisen ystävämme Rebeccan (Timon mukaan Berberi) luona - aito meksikolainen mariachi-bändi soittamassa Guantanameraa ja muuta latinomusiikkia notkuvan buffet-pöydän äärellä. Vietimmepä yhden iltapäivän Letician vanhempien appelsiinitarhallakin.
Matka päättyi San Franciscoon, josta lentää votvottelimme Lontoon kautta kotiin.

Toinen ikimuistoinen yhteinen reissumme suuntautui Keski-Eurooppaan. Ajokilometrejä taisi tulla yli 7000 ja maita kaikkiaan 10. Timo ja Ella istuivat kiltisti kyydissä, kun me Markun kanssa vuorottelimme Volvon ratissa.
Vietimme useamman päivän Sveitsissä Luzernin lähellä ystäväperheemme kotikylässä. Perheen isä Roland (Timon mukaan Herbertti) oli ottanut vapaata ja kuskasi meitä ympäriinsä. Yhtenä iltana menimme perheen äidin Verenan (Timon mukaan Vernat ja Virnat) synnyinsijoille, johon oli järjestetty liki kyläjuhlan tyylinen illanvietto meidän vuoksemme. Taas riitti naurunremakkaa ja puheensorinaa.
Timohan sanoi aina hallitsevansa englannin kielen täydellisesti, mutta herrasmiehenä antoi meidän muiden puhua!

Ranskassa Timo sai uida Gognacissa ja maistella aitoa shamppanjaa Taittingerin shamppanjatalossa Reimsissa sekä käydä haaveensa mukaisesti Pariisissa, jossa meinasi koko porukalla keitellä vankasti.

Timppa oli hyvin leikkiverinen, tai leiniverinen kuten hän itse sanoi, mies, myös matkoilla. Timolla oli paljon sutkautuksia, jotka toivottavasti jäävät elämään hänen lähdettyäänkin.
Vinski-koira oli aikoinaan saanut kunniamaininnan "kaikitta mukavin makkuttaja" takapenkin muun räpätyksen sijaan. Tässäkin tekstissä on käytetty Timpan omia teonsanoja (lentää votvotella, kävellä ropsutella/porskutella, sorpostaa, keitellä vankasti), ja paljon on vielä varastossa.

Timo on lähtenyt matkalle, jolta ei palata takaisin.
 
"Maan korvessa kulkevi lapsosen tie.
Hänt' ihana enkeli kotihin vie.
Niin pitkä on matka, ei kotia näy,
vaan ihana enkeli vierellä käy."
 
*********************************************************************************

Team Läskikasan jokavuotinen laskettelureissu on taas tosiasia! Ajankohta eli maaliskuun puoliväli on normaalia myöhäisempi erilaisten aikataulutushaasteiden takia, mutta parempi myöhään kuin ei silloinkaan.

Missähän mahtaa sijaita oheisen rinnekartan mukainen hiihtoalue? 

Arvuuttelukisassa on vanhat tutut säännöt:
  • kisan julkaisemisesta lähtien 23.3.2014 saakka blogikirjoituksia omalla nimellä tai muuten tunnistettavalla nimimerkillä kommentoineet osallistuvat pienen tuliaisen arvontaan
  • vastaus voi olla oikea tai väärä tai jotakin siltä väliltä, sillä kaikki kommentoijat osallistuvat arvontaan
    • vastaukseksi hyväksytään myös pelkkä maa, jonne matkustamme

5 pisteen vihje: kylässä/alueella puhutaan Wallisin saksaa (Kressenau)
4 pisteen vihje: kylä sijaitsee Aostan laaksossa
3 pisteen vihje: kylä rinteineen muodostaa Champolucin ja Alagnan kanssa Monterosan hiihtoalueen
2 pisteen vihje: Torinoon ja Milanoon on tunnin parin matka
1 pisteen vihje: hiihtoalue sijaitsee eurooppalaisessa maassa, joka on saappaan mallinen

Pysy Team Läskikasan menossa mukana!

1 kommentti:

Aila Maria kirjoitti...

Team läskikasa käsitettä en ymmärrä. Keirtolittymistä Suomen ykkönen Pori, kun asian suhteuttaa asukaslukuun. tarinaa lukiessa tuntuu, että on itsekin matkalla. Kivaa.