torstai 4. helmikuuta 2016

Obertauern

Obertauernin kylä sijaitsee Salzburger Landin osavaltiossa Itävallassa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Salzburgista. Kyläkorkeudeksi ilmoitetaan 1664 m, ja korkeimmat huiput kohoavat yli 2500 metriin, joten happi on aika ajoin kortilla.
Obertauernin kylä on jakautunut kahteen kyläkeskukseen. Parhaiten täällä pääsee liikkumaan paikasta toiseen taksilla, joka maksaa aina 12 euroa, ajoitpa sitten korttelin ja koko kylän läpi. Ja taksi on aina tilataksi. Toinen vaihtoehto on ilmainen postibussi, joka liikennöi kerran tunnissa. Postiauton harva vuoroväli ei oikein palvele hiihtokansaa.

Tämä kylänosa, jossa Team Läskikasa majailee, on pitkulaisen mallinen ja meidän majapaikka Apparthotel Hubertus sijaitsee noin vartin REIPPAAN kävelymatkan päässä kaupoista ja muista huvituksista. Hubertus on todella siisti hotelli, jossa on mm. suomalainen sauna. Palvelu on ensiluokkaista.


Obertauernin pitäisi olla lumivarma paikka. No, tällä viikolla on satanut lunta yhtä päivää lukuunottamatta, mutta on vastavuoroisesti ollut rehellinen vesisadepäiväkin. Kylän yläosissa on lunta, mutta osa rinteistä on silti jäisiä ja laaksoissa on kevätkeli.


Beatles liittyy myös Obertauerniin. Beatlesien Help! -elokuva on filmattu täällä 1965, koska tämä oli ainoita paikkoja, jossa oli kuvausaikaan lunta. Beatles-monumentti on Edelweis-hotellin edustalla, koska liverpoolilaiset majoittuivat ko. hotellissa kuvausajan.Team Läskikasan päivät ovat noudattaneet seuraavaa peruskaavaa: aamiaiselle työnnymme klo 7.30 jälkeen, vaikka se avautuu oikeasti vasta klo 8.00. 
Muutamana aamuna Juge on keittänyt pannullisen kahvia jo kämpillä ja olemme roudanneet kahvipannun aamiaishuoneeseen. Näin menetellen olemme saaneet kahvia joutuisammin kuin automaatista liruuttamalla.
Aamiaisen ja parin tiimiläisen "istunnon" jälkeen suuntaamme mono- ja suksihuoneeseen ja rinteeseen klo 9.00 (tänään torstaina jo klo 8.30). 
Laskettelua iltapäivään klo 15.30 saakka, aamupäivällä kahvitauko (Team Läskikasa termi sille on wälivesi), puoliltapäivin lounas rinneravintolassa, mahdollinen ip-wälivesi ennen kuin olemme laskeneet after skihin. Obertauern ei ole Tirolissa, joten täällä ei ole perinteistä tirolilaismeininkiä alppihumppapaikkoineen, vaan hyvin diskreettiä jutustelua baarissa.

After skin jälkeen kämpille, pojat saunaan ja tytöt suihkuun ja nääläytymään. Kuuden maissa illalla olemme lähteneet syömään, sen päälle ristiseiskaa iltakymppiin. Sen jälkeen unien sinilintu sipsuttaa ja laulaa unisen laulun...Team Läskikasa vaipuu uneen, itse kukanenkin omanlaiseensa.


1 kommentti:

mummi kirjoitti...

kaikki säät ovat ulkoilusäitä, vaan laskettelu on kyllä vaikeaa jos lunta tulee silmille koko ajan. On raitis ilma tärkeää. Tervetuloa kotiin!