perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäinen Balkanilla

Hei, taas me lennetään!
Tänään pitkäperjantaina lähdemme viettämään pääsiäistä Kroatiaan, tarkemmin sanottuna Dubrovnikiin. Matkassa on parikin neitseellistä piirrettä: menolento on Finnairin tämän sesongin ensimmäinen lento Dubrovnikiin ja 2/3 osalle porukasta kaupunki on uusi tuttavuus.

Miksi pääsiäisenä Dubrovnikiin? Sen takia, että Markun siskon poika Tuomas sai viime keväänä yo-lahjaksi meiltä pitkän viikonloppumatkan (all inclusive) johonkin eurooppalaiseen kaupunkiin. Hän sai itse päättää kohteen ja myös vaikuttaa ajankohtaan. Tuomas valitsi persoonallisen vaihtoehdon. Lontoot, Berliinit, Pariisit sun muut olisivat olleetkin aika simppeleitä ratkaisuja.

Nyt sitten mennään. Lisää neitseellisyyttä matkassa on myös sen myötä, että täytin tälle reissulle ekaa kertaa UM:n sivuilta löytyvän matkustusilmoituksen (www.matkustusilmoitus.fi). Jokainen arvannee, että viimeaikaiset tapahtumat ja luonnonilmiöt huomioiden on hyvä jättää itsestään tieto viranomaisille.

Dubrovnik, italiaksi Ragusa, sijaitsee eteläisessä Kroatiassa Bosnia-Hertsegovinan ympäröimänä erillään muusta Kroatiasta. Kaupunki on pienehkö (43 000 as) ja Kroatian sodan aikana 90-luvun alussa se kärsi pahoja tuhoja, mutta on sittemmin rakennettu uudelleen vastaanottamaan tsiljoonat turistit ympäri maailman.
Dubrovnikin vanhaa kaupunkia ympäröi muuri, jota pitkin voi kävellä ihaillen maisemia, mm. turkoosinvärisenä välkehtivää Adrianmerta. Kroatia on erittäin suosittu matkakohde ja maan edustalla olevat saaret ovat ymmärtääkseni erityisesti purjehtijoiden ja muiden merihenkisten suosiossa.

Sretan Uskrs! Sama italiaksi Buona Pasqua ja suomeksi Hyvää pääsiäistä!


2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Olette antaneet upean yo-lahjan. Mahtavaa!
Hyviä kelejä sekä mukavaa ja etenkin turvallista reissua!

mummi kirjoitti...

Yhdyn Aili Inkelin lausuntoon. Vast´ikään oli telkassa ohjelma ummikot ulkomailla ja he olivat Dubkrov (anteeksi en muista kirjoituasua) ja siellä oli kaunista. Joku on sanonut että se on ainakin Euroopan kauneimpia kaupunkeja. En tiedä kun en ole käynyt , mutta Kroatiassa olen olimme Opatian kaupungissa. Ei muuta kuin oikein hyvää matkaa ja hyvää pääsiäistä.