perjantai 6. helmikuuta 2009

Sestriere, Italia


Hiihtolomamatkamme tana vuonna (2009) suuntasi Italiaan, Sestriereen Torinon lahelle. Onhan tama vahan niinkuin lomaltapaluuloma, koska ehdimme olla toissa vain pari viikkoa ja taas pakattiin kasseja.

Emme ole talla matkalla yksin, vaan jo perinteinen viisikko (Team Laskikasa) on koossa taas. Mukana on Jukka-poika, joka on saanut uuden lempinimen "Topi" (siihen liittyy kylla etuliitekin, mutta se ei ole painokelpoinen), Johanna & Antti Aurinkolahdesta ja me Markun kanssa.

Torinon olympialaisten (2006) hiihtolajit jarjestettiin taalla Sestrieressa ja se kylla nakyykin kunnostettuina paikkoina seka tietenkin erilaisina urheiluareenoina.

Itse kyla on pieni alppikyla, jossa kaikki palvelut ovat lahella.


Tulimme tanne lauantaina 31.1. ja rinteeseen paastiin sunnuntaiaamuna.

Olemme hiihtaneet koko viikon keskiviikkoa ja torstaita lukuunottamatta oppaamme Saki Rosenqvistin kanssa. Ke ja to olivat hanen vapaapaiviaan.

Onneksi meilla on ollut niin hyva opas, silla hanen paikallistuntemuksensa on ollut enemman kuin tarpeen sumussa taapertaessa.

Sunnuntaista tiistaihin oli todella sakea keli; nakyvaisyys vain muutamia metreja. Tiistaina kavimme Ranskan puolella Montgénevressa ja olipahan vaativa poistulo. Ylhaalla oli niin sumuista, etta meidan piti pitaa korkeintaan 3-5 metrin vali edella menevaan. Onneksi meilla kaikilla on varikkaat, tummat vaatteet, jotka erottuvat jotenkin ymparoivasta valkoisesta massasta.

Siella oli tasan epatodellinen olo. Olet keskella valkoista, josta ei erota yhtaan mitaan. Ei tehnyt mieli lahtea irrottelemaan yksikseen!


Keskiviikkona ja torstaina olimme ominemme Sansicariossa. Siella on hyvat, leveat rinteet. Keskiviikkona oli taman viikon ainoa aurinkoinen paiva, jolloin saattoi saada kasityksen maisemista. Torstaikin oli suht hyva paiva, vahan pilvinen, mutta kokonaisuutena ookoo.


Torstai-iltana alkoi lumisade, jota on kestanyt koko yon. Rinteet on kylla kunnostettu, mutta siella on niin paljon pehmoista hottoa, etta mina katsoin parhaaksi luovuttaa ja tulla parin laskun jalkeen Borgatan kylasta pois. Muu tiimi jai sinne ainakin lounasaikaan asti.

Tanaan perjantaina on siis viimeinen hiihtopaiva ja huomenna alkaa kotimatka jo klo 5.25 paikallista aikaa. Olemme Helsingissa iltapaivalla.


Tunnetusti Italiassa on hyvaa ruokaa, niin taallakin. Pastaa, pizzaa, risottoa, lihaakin. Ja hyvia piemontelaisia viineja. Itseasiassa olimme tiistai-iltana viininmaistajaisissa, jossa maistatettiin juuri Piemonten alueen viineja.


Pyysin hotellin vastaanottoa tiedustelemaan josko saisin hieronnan taksi iltapaivaksi. Alkuviikolla jokainen valitteli kipeita reisia ja pohkeita, vaikka olemme tunnollisesti venytelleet joka paiva. Nyt jo tuntuu, etta lihakset antautuvat, mutta hyva hieronta olisi napakymppi viikon paatteeksi.


Ci vediamo! (=tavataan taas!)

Helena & muu tiimi

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Valitettavasti sää ei suosinut koko viikkoa mutta olettepa ainakin saaneet raitista ilmaa. Toivottavasti myös kuntoa. Täällä Kuusamossa ollut muutama kirkas päivä kuten tänäänkin. Sehän tietää näillä korkeuksissa pakkasta. Tuulikin ollut eilen ja tänään melkoisen purevaa etteipä ole mieli tehnyt vastatuulta päin taapertamaan. Lunta on ripotellut useana yönä siis pakkasen syöttää. Tervetuloa kotikonnuille taas ettette aivan rieraannu kotoa. tv ella and her husband.