sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

Ameriikan raitille

Menomono vipattaa jälleen!

Lähdemme kuukauden kuluttua eli tarkalleen ottaen 14.5. Lontoon kautta Los Angelesiin ja palaamme koti-Suomeen keskiviikkona 10.6.

Emme kuitenkaan asettaudu viikkokausiksi Enkelten kaupunkiin, vaan huristelemme vuokra-autolla vähintään 4000 km - todennäköisesti 1-2000 km enemmän - Amerikan itärannikolle Bostoniin, josta paluulento lähtee.Matkaseurueemme koostuu Markusta ja Helenasta sekä Johannasta ja Antista.

Vuokraamamme auto on Midsize 4x4 -auto, A/C, esimerkkiautona Ford Escape. Matkatoimisto eli eBookers on hoitanut vakuutusasiat kuntoon ja navigaattori hankitaan Suomesta ennen lähtöä. Kaikki neljä matkustajaa toimivat myös kuskeina.

Matkareitti kulkee suurin piirtein tähän tapaan: Los Angeles - Las Vegas - Monument Valley - Salt Lake City - Yellowstone - Mount Rushmore - St Louis - Washington - Philadelphia - Boston. Mitään muuta ei ole ennakkoon varattu kuin edestakaiset lennot, auto ja Bostonin majoitus. Tokihan meillä on LA:ssakin majoitus järjestettynä, millä asumme ystävämme Rebecan luona Rowland Heightsissä ja pistäydymme myös Letician luona Pasadenassa.
Muutoin esimerkiksi yöpyminen järjestellään tilanteen mukaan. Joka päivä ei aiota olla tien päällä, mutta silloin kun ollaan, niin päivämatka vaihtelee 250 kilometristä 500 kilometriin.

Blogi päivittyy hyvin suurella todennäköisyydellä tiuhaan tahtiin ja huikaisevia kuviakin yritetään ujuttaa joukkoon samaan tahtiin.

"Täss on lokari nyt lännen risukosta, olen kiertäny vaikka missä, olen käynynnä Piutissa Luisissa, Ratulaatissa Miiamissa"

Lähdön tunnelmia ja muuta merkillepantavaa tuonnempana.

2 kommenttia:

Antti kirjoitti...

Hyvältä näyttää täällä!

Matkan pituudesta, kirjoittelin ylös toisaalle noita etappien välimatkoja, Google Maps antoi matkan kokonaispituudeksi 6582 km. Joten varsin paljon enempi kuin silmämääräisesti arvaamalla ;-)

Helna kirjoitti...

Uusiksihan tämä menee, se on tosi. Olin katsellut karttaa ja nähnyt etäisyyksiä, mutta eipä käynyt pienessä mielessä, että kyseessä on maileja!
Anyways, mielenkiintoinen reitti saadaan aikaiseksi joka tapauksessa.
Palataan asiaan.