lauantai 18. huhtikuuta 2009

Muutoksia reittisuunnitelmaan


Pääsiäisen aikana valaistuimme haarukassa olleen reitin pituudesta. 4200 kilometriä on yhtä kuin 6800 mailia - ja se on paljon se. Kaikkea ei voi yhdellä kertaa nähdä ja kokea eikä varsinkaan reilussa kolmessa viikossa, joka meillä on käytettävissä. Siispä päädyimme karsimaan maileja, tosin on niitä vieläkin ihan "nokko" istuttavaksi.

Kaliforniaan kuitenkin lennetään ja Bostonista lennetään takaisin. Välimatka tehdään mutkitellen tai suorempaan. LA:n jälkeen kuvioissa on edelleen pelihelvetti Las Vegas, joka kärsii sekin maailmantalouden taantumasta - onneksemme! Kasinoilta saa jopa sviittejä muutamalla kympillä (USD). Ajateltiin varata koko kerros!

Las Vegasin jälkeen suuntana on Hoover Dam (Hooverin pato) ja legendaarinen Route 66 Flagstaffiin Arizonaan. Monument Valley säilyi listalla ja sieltä on jo majapaikka varattu, koska se on kuulemma erittäin suosittu lomakohde. Enpä yhtään ihmettele.

Pohjoinen ulottuvuus jäi nyt sitten kokonaan pois laskuista, joten suuntana on Colorado ja sen jälkeen preeria. Colorado Springs on paikka, jossa paikallisen sunnuntai-Hesarin mukana jaettiin taannoin raamattu joka kotiin :)

Preeria ylitetään Kansasissa joko ylä- tai alakautta. Näkee sitten. Molemmissa vaihtoehdoissa löytyy - yllätys yllätys - maisemallisia reittejä. Ei se preeria niin puuduttavaa olekaan.

Missourista ja St Louisista matka jatkunee alkuperäistä reittiä. Washingtonissa zoomaillaan, josko näkisimme vaikka vilauksen kuuluisasta Bo-koirasta! Ja mikä ettei Mr.Presidentistäkin, ellei hän satu olemaan juuri jossakin muualla. Outoa on, jos on muualla silloin.


Kaikkien matkaajien matkustuslupahakemukset on hyväksytty, joten voimme matkustaa Yhdysvaltoihin Visa Waiver-ohjelman alaisuudessa. Se ei kuitenkaan takaa pääsyä maahan, vaan tulli- ja rajaturvallisuusviranomainen tekee lopullisen päätöksen. Pyrimme käyttäytymään kunnolla päästäksemme maahan :)

Karttakirja ja navigaattori on hankittu. Ennestään meillä oli jo karttaa ja opaskirjaa ihan riittämiin. Molemmat matkaajapariskunnat ovat hankkineet miniläppärin, jolla voimme lähettää emailia etupenkiltä takapenkille ja päinvastoin. Ja etenkin voimme päivittää blogeja liki online. On siis olemassa toinenkin blogi, jota suosittelemme (http://www.laskikasa.vuodatus.net/).

Antti aikoi rakentaa myös jugurttipurkkipuhelimet käyttöömme.


Eilen eli perjantaina 17.4. soitimme Rebecalle LA:iin. Siellä se "perkele" odottaa meitä kuin hepo kesää. Uusille lukijoille tiedoksi, että "perkele" tulee siitä, että em. kirosana on ainoa suomen kielen sana, jonka Rebeca hallitsee ja käyttää sitä todella runsaasti - myös asiaankuulumattomissa paikoissa!


Kohta pitää hankkia aamukampa.

1 kommentti:

ANTTI kirjoitti...

Hola,

sano Karkeen Ola.

Katoppa, kuuleppa, pistäppä muistiin! Vähiin käy, aamut nimittäin. Miltäs nyt tuntuu?

t. yksineljäsosa