sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Parlez vous francais?

Älä huoli, ei mekään puhuta ranskaa, mutta Ranskaan ollaan matkalla.



Itse asiassa lauantaina 29.1.2011 Team Läskikasa kokoontuu ennen kukonlaulua Helsinki-Vantaan lentoasemalla, jossa nousemme Geneven koneeseen. Sieltä matkamme jatkuu aamuvarhaisella kohti Savoien maakuntaa Ranskan Alpeilla.

Tarkkaan ottaen viikonmittaisen hiihtolomamme päämäärä on Val d'Isere, joka yhdessä naapurinsa Tignesin kanssa muodostaa Espace Killy -yhteistyöalueen. Koko alueella on kaikkiaan noin 130 rinnettä, joissa kilometrejä kertyy yhteensä 300.

Val d'Iseressä järjestettiin vuonna 2009 alppilajien MM-kisat ja siellä taidetaan laskea vuosittain joku maailmancupin osakilpailu.

Val d'Isere on ranskalaisen kolmikertaisen olympiavoittajan (Grenoble 1968) Jean-Claude Killyn kotikylä.

Val d'Iseren yhdeksi plussaksi on mainittava kyläkorkeus (1785 m), joka takaa lumivarmuuden. Näinä ilmastonmuutosaikoina em. asialla on todella suuri merkitys. Alhalla sijaitsevissa kylissä voi huonoimmassa tapauksessa edelweissit kukkia helmikuussa eikä lumesta ole tietoakaan.

Team Läskikasa (Johanna, Antti, Jukka, Markku ja Helena) on taas vuosittaisen urheiluviikon kynnyksellä. Varsinaisesti emme ole tehneet aiemmin koko viikon kestävää hiihtomatkaa Ranskaan, sen sijaan olemme vierailleet päiväseltään Sestrierestä Montgenèvressä - josta jäi unohtumattomia muistoja: ääriolosuhteissa suoritettu siirtyminen takaisin Italian puolelle sekä legendaarinen Jukan alppijääkärin vala.

Ei muuta kuin laukkuja pakkaamaan.

4 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Hirmu hyvää reissua Team Läskikasalle! Olisin kommentoinut toistakin blogiasi, mutta mua ei millään hyväksytä lähettäjäksi kun siellä ei ole tätä Nimi/URL vaihtoehtoa enkä niistä muista ymmärrä höykäsenpöläystä.
Toivottavasti tämä julkaistaan sensuroimatta,
terv. Airi

Anonyymi kirjoitti...

Likulinkunlii, viimeisiä viedään näistä arki-illoista ennen reissua. Vähänkä meille tulee mukava reissu, häh...

t. ANtti

Johanna kirjoitti...

Jee, enää 14 tuntia ja rapiat matkan alkuun! Hki-Vantaa kutsuu!

Kuusamo kutsuu kirjoitti...

Niin se tiimi taitaa olla jo perillä siellä Ransakanmaalla missä Napoleonkin oli. Eipä muuta kuin mukavaa jA turvallista lasketteluviikkoa vain kaikille. Lähdenkin tässä hiihtelemään vauhti ei varmaaN päätä huimaa. Iloisiin kuulumisiin!