lauantai 28. huhtikuuta 2012

Aurinkoinen Praha

Pahoittelen, etta päivitys tulee pitkällä viiveellä. En päässyt omalla koneella päivittämään blogia kuin vasta lauantaina. Teknisiä ongelmia.
Okei, saavuimme aurinkoiseen Prahaan Markun syntymäpäiväiltana  eli torstaina. Silloin ei jaksettu enempää kuin käydä syömässä viereisessä paikalliskuppilassa ja sitten unta palloon.

Perjantaiaamuna olimme hyvissä ajoin liikkeellä ja suuntana Prahan linna. Lämpötila yllätti asiantuntijatkin: jo ennen puolta päivää mittari näytti 25 astetta ja taivas oli pilvetön.Matkalaukkuun oli pakattu vaatteita, joilla pärjää hyvin noin 15 asteen kaupunkilomalla: farkkuja ja pitkähihaisia puseroita!

Mutta ei auttanut muuta kuin lähteä kulkemaan. Ennen linnaharjulle nousua tepastelimme tottakai Kaarlensiltaa pitkin.

Markusta ja Antista piirrätettiin hieno yhteinen karakatyyri, joka laitetaan kehystettynä Markun työhuoneen seinälle.Lounastimme Maltézské-aukiolla, jonka ympäristössä on paljon lähetystöjä.
Hiki virtasi kun pääsimme perille linnan alueelle, joka sijaitsee tosi korkealla kukkulalla. Mutta kipuaminen kannatti. Näkymät ovat todella upeat (kuva tekstin alussa).
Poikkeavan kuumasta ilmanalasta johtuen ei jaksanut paljon muuta kuin kierrellä ympäriinsä ja kävellä läpi St.Vituksen kappelissa ... vilvottelemassa!
Päivämme päättyi U Fleku -oluttupaan, joka on ollut toiminnassa vuodesta 1499 asti. Minun mielestä se ei kuitenkaan vedä vertoja Hofbräuhausille, sanokoon kuka mitä tahansa!Lauantaipäivän ohjelmaamme kuului tutustuminen Stare Meston eli vanhan kaupungin alueeseen ja juutalaiskortteliin (Josefov), joista jälkimmäinen oli hukkareissu, koska juutalaisillahan on lauantaina pyhä eikä edes hautausmaalle päässyt ... niinkuin me olisimme sinne halunneetkaan!

Vanhan raatihuoneen tähtitieteellinen kello
Praha on muuttunut positiivisessa mielessä siitä yli 20 vuoden takaisesta kokemuksesta, joka minulla on. Silmiinpistävää on kuitenkin aivan käsittämätön turistien määrä. Keskustan kuuluisimmat paikat on kansoitettu ja oikeastaan kaikissa vähänkään historianlehtien havinaa omaavissa paikoissa on saksalaisia, ruotsalaisia, englantilaisia ja ties minkämaalaisia turisteja.

Praha on kaunis kaupunki, joka ei ole koskaan tuhoutunut sodissa. Praha on kaunis kaupunki, paljon kauniita rakennuksia ja ylipäätään mieleenpainuvia maisemia. Ihmiset ovat ystävällisiä ja  palvelu pelaa hyvin.Osaavat muuten puhua tosi hyvin englantia.

Ei kommentteja: