sunnuntai 5. elokuuta 2012

Porvoo


Olemme käyneet kuluneena kesänä kahteen otteeseen Porvoossa. Molemmat kerrat vieläpä parin viikon sisällä.
Ensimmäisen kerran olimme Porvoossa puolipilvisenä arkipäivänä (tiistai), jolloin seuranamme oli Airi Kempeleestä. Vieraamme on asunut aikanaan vuosikausia Helsingissä, josta huolimatta Porvoo oli hänelle uusi tuttavuus. Matkailu avartaa!
Käyskentelimme normireitit kirkonmäellä ja vanhassa kaupungissa sekä lopuksi nautimme Café Fannyssa kahvit ja suolapalaa.
Arkipäivänä vanha Porvookin oli hiljainen.

Toisella kerralla mukanamme oli sveitsiläisiä vieraita eli kirjeenvaihtokaverini Verena, hänen miehensä Roland sekä heidän 16-vuotias Aline-tytär.
Tällä reissulla Suomen suvi näytti parhaat puolensa: aurinko paistoi ja paahtoi. Vanhan Porvoon kapeat kadut kuhisivat turisteja. Jokirannan ravintoloissa ja muissakin virkistäytymispaikoissa riitti asiakkaita.
Tutustuminen noudatti nytkin peruskaavaa sillä lisäyksellä, että shoppailimme Brunbergin myymälässä ja osallistuimme häähumuun kirkon edustalla eli seurasimme sivustalta uunituoreen avioparin poistumista vihkimistilaisuudesta.

Tälläkin kerralla istuimme Café Fannyn aurinkoisella terassilla nauttimassa virvokkeita. Hauska yhteensattuma oli se, että viereisessä pöydässä istui myös schweizerdeutschea puhunut pariskunta!

Korjattu kirjoitusvirhe! (Porvoon tuomiokirkon ovella)


Raatihuoneen torni
Porvoo on Suomen toiseksi vanhin kaupunki (perustettu 1300-luvulla) ja se sijaitsee 50 km Helsingistä itään.
Tällä hetkellä Porvoossa on noin 49000 asukasta, joista kolmannes on ruotsinkielisiä.
Pittoreski päivämatkakohde.

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Tack tack vaan Porvoon reissusta! Mainittakoon myös se, että ajoimme sinne vanhaa Porvoontietä ja ällistelimme mennessämme Sipoossa Hjalliksen ökyasuntoaluetta, joka ei sitten kovin öky mielestämme ollutkaan.
Kun yleissivistykseni aukkoja on alettu aiheellisesti näin porukalla paikata, niin ensi kerralla mennään Temppeliaukion kirkkoon, jooko?

Helna kirjoitti...

Aili Inkeli! Temppeliaukion kirkko sopii vallan mainiosti seuraavaksi kohteeksi. Sovittu.