torstai 4. lokakuuta 2012

Pannukakkumaailman reunalla

 
Mies on ollut koko syyskuun reissun päällä; milloin itse opissa, milloin vastakkaisessa roolissa kateederilla. Yhtenä viikonloppuna oli kaiken kukkuraksi vielä kahvakuulakisatkin, joten varsinainen asuntosäästökuukausi hänellä!
Aika aikaansa kutakin, sanoi pässi, kun päätä leikattiin.
Yritin myydä miehelle pikkulomasta syntymäpäiväni tienooseen eli lokakuun alkuun, mutta kovin tuntui nihkeälle. Kun pitäisi kuulemma tehdä töitäkin. Niinpä, syyskuuhan kuluukin alle 10 tienestipäivällä.
 
Minun syksyyni lyhyt breikki on enemmän kuin tervetullut. Kesäloman jälkeen oli vain viikon verran seesteistä ja sitten se alkoi: täysi myllytys ja rummutus joka puolelta. Tuntui, että kaikki projektit ja keskeneräiset työt pitää olla valmiina sillä samalla siunaamalla plus tsiljoona muuta rautaa kuumana. Pakko päästä tuulettumaan.
Lokakuun alku on juuri sopiva tauon paikka kesän ja talven välissä. Vietin lokakuussa 2010 pitkän viikonlopun yksin Dublinissa. Se oli oikein mukava matka. Mielestäni yksin matkustaminen on omaa laatuaikaa! Saa tehdä juuri niinkuin parhaaksi näkee tai kokee. Tosin samaan hengenvetoon on todettava ja myönnettävä, että Markun kanssa matkustaminen se vasta hauskaa onkin!!!
 
En siis saanut miehestä matkaseuraa, mutta edelliseen selontekoon viitaten varasin itselleni viikon mittaisen kiertomatkan Atlantin rantavaltioon. Matkan onnistuminen oli tosin vaakalaudalla. Alunperin halusin lähteä matkalle 30.9., mutta siihen ei tullut tarpeeksi osallistujia, joten minulle tarjottiin vaihtoehtona 7.10. lähtevää matkaa.
Tartuin tarjoukseen sillä ehdolla, että saan yhden hengen huoneen niinkuin aikaisemmallekin matkalle olin varannut. En suostunut ns. naispaikkaan eli esimerkiksi jonkun dieselveturikuorsaajan kaveriksi. Matkanjärjestäjä varmisti kaikista viidestä (5) kohteesta yhden hengen huoneiden tilanteen ja vahvisti matkan onnistumisen minulle heinäkuun lopussa.

Mutta ennen kuin lähden matkalle, julistan kommentointikisan avatuksi. Tästä julkaisusta lähtien matkan yhteenvetoon saakka (15.10.) sinulla on mahdollisuus osallistua pienen matkalahjan arvontaan.
Arvontaan osallistuminen vaatii ainoastaan tähän arvuutteluun vastaamista tai myöhemmin matkan aikana julkaistavien tekstien kommentointia OMALLA NIMELLÄ tai TUNNISTETTAVALLA NIMIMERKILLÄ.

Olen siis matkaamassa Atlantin rannalle, mutta mikä se maa onkaan? Arvuuttele ja osallistu!
Tässä vihjeitä:
5 pisteen vihje: maan pääkaupunki sijaitsee Tejo-joen suulla  ja sen kuuluisia kaupunginosia ovat mm. Alfama, Baixa, Bairro Alto ja Belém
4 pisteen vihje: maan siirtomaaimperiumi oli Euroopan vanhin ja pitkäikäisin ja se päättyi Macaon luovutukseen Kiinalle vuonna 1999
3 pisteen vihje: maa on maailman suurin korkin tuottaja ja maan kuuluisimpia vientituotteita on portviini
2 pisteen vihje: mantereen lisäksi maahan kuuluu myös Madeiran ja Azorien saaristot
1 pisteen vihje: maan virallinen kieli on myös Etelä-Amerikan suurimman valtion virallinen kieli
0 pisteen vihje: maan ainoa rajanaapuri on Espanja

Toivon runsaasti kommentteja ja toivotan kaikille kommentoijille onnea arvonnassa!
Arvonta suoritettiin suljettuna lippuäänestyksenä maanantaina 15.10. ja Rouva Fortuna nosti Ella ja Timo -nimellä kommentoineiden lappusen. Onnea!!!

Palkinnoksi Ellalle ja Timolle lähtee Barcelos kukko-aiheinen keittiöpyyhe.Barcelos-kukko

4 kommenttia:

Helna itse kirjoitti...

Älä jätä kommentoimatta, vaikka kommentin jättäminen vaikuttaakin vaikealle.
Kirjoita mitä sinulla on sydämellä, sen jälkeen toistat "Todista ettet ole robotti"-ruudussa näkyvän numero-kirjanyhdistelmän. Sitten valitset Nimi/URL-osoite ja kirjoitat avautuvaan nimi-kenttään nimesi tai tunnistettavan nimimerkin. Lopuksi pläjäytät "Julkaise kommentti"-nappulaa. Se on siinä. Helppoa kuin heinänteko!

Aili Inkeli kirjoitti...

Minä teen aina työtä käskettyä! Nappasin viis pinnaa enkä luntannut yhtään. Olet mielestäni menossa yhteen Euroopan mielenkiintoisimmista maista, vaikka en koskaan ole itse siellä edes käynyt.
Hyvää matkaa! Ja ehjänä takaisin, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Menetkö surffaamaan? Mielestäni kohteessa on jollain perverssillä tavalla yksi maailman (en ole kuullut avaruuden väen puhetta) mukavimman kuuloinen kieli - semmoinen letkeä ja rouhea samalla kertaa. T. Vuolijoen niemimaan kielitieteilijä

Tiina Silvani kirjoitti...

No hei, sinne samaan maahan mekin ollaan menossa parin viikon päästä! Praya D'el Reihin pelaamaan golfia :)