sunnuntai 2. elokuuta 2015

Loma Toscanassa no uno: passo primo

"Ilman unelmia taistelumme on turhaa, 
sanamme tyhjiä ja tarkoituksettomia.
Ilman unelmia kuljemme toistemme ohi
näkemättä, tuntematta, rakastamatta".
(Sinikka Svärd ja Sinikka Hautamäki)

Pitkäaikaisen unelmamme ensimmäinen askel on otettu ja sitova siirto tehty!
Jo vuosikausia sitten olemme yhdessä päättäneet, että sen jälkeen, kun Markku täyttää vuosia viisi ja nolla, me vietämme kuukauden mittaisen loman Toscanan auringon alla. 
Kuulostaa kliseiselle, mutta meille se on suuri unelma. Joutoaikaa huikaisevan kauniissa maisemissa ( näin oletamme kuvausten ja kertomusten perusteella), rauhallinen ja siisti kämppä mukavuuksilla, sopivassa määrin tutustumisen arvoisia kohteita lähimaastossa (Firenze, Siena, San Marino, Pisa, Cortona, Chiantin alueen pikkukylät jne), herkullista ruokaa ja suunmukaista juomaa aurinkoisia kesäpäiviä unohtamatta.
Näistä tekijöistä meidän unelmamme koostuu.

Ensi kesään on pitkä aika, se totta. Varauksen tekemiselle liki vuoden etukäteen on yksinkertaisesti taloudellinen perustelu: 20% alennus vuokrahinnasta. 
Varausmaksu on maksettu ja loppuosa erääntyy 42 päivää ennen vuokrauksen alkua. Siihen mennessä ehtii kerryttää matkatiliä ja ties vaikka veikkausvoiton saisi, niin sehän keventäisi kummasti matkabudjettia.


Toinen ensivaiheen panostus on Toscanan kartta (8,90 e Akateemisesta). Toki meidän iki-ihana Moonika-navigaattorimme pääsee tositoimiin ensi kesän matkallakin, mutta paperikartta on mainio apuväline etsiessä vaikkapa päiväretken kohdetta lähitienoossa.


Tekstin tunnisteina on mm. sekä automatkailu että kilpailut ja palkinnot, joista ensimmäinen tarkoittaa sitä, että matkustamme Toscanaan omalla autolla. Pitkä matka, mutta oma kulkupeli helpottaa elämää. Kilpailut ja palkinnot tarkoittaa sananmukaisesti sitä, että jokainen vuoden aikana näitä tekstejä kommentoinut on mukana tuliaisen arvonnassa. Ajattele, mitä palkinto voi olla, kun olemme autolla liikkeellä yhdellä Italian kuuluisimmista viinialueista, ruuasta puhumattakaan!

Päivitän Loma Toscanassa -tekstejä sitä mukaa kuin matkaan liittyviä asioita nousee esille, toteutuu tai on muuten ajankohtaisena.

Ci vediamo!

3 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Herritärri, mikä yllätys! Mahtavaa, upeeta, iiiihanaa plus kaikki muut mahdolliset positiiviset sanat, mitä suomen kieli sisältää! Italia. Toscana. Viini. Ruoka. Pirskatti, että kuulostaa hyvältä. Blogissa ja hengessä mukana!

Helna kirjoitti...

Herritärri! Wau, mikä sana, mutta sopii Aili Inkelin sanavarastoon niinkuin neula heinäsuovaan (meneehän se niin?)! No niin, nyt vain odotellaan seuraavia siirtoja. Pitäisi varmaan lukea uudelleen Talo Toscanassa -kirja. Siitä tehty elokuva oli osaksi liian ällö. Meni se gigolon kanssa muhinoimaan ja kaikkea.

Antti H. kirjoitti...

Rallentare! Toscaa paccasesa? Kyseleepi hän.