lauantai 3. lokakuuta 2015

Ohjelmassa seuraa ohjelmanmuutos

Olen merkkipäivänäni matkoilla, mutta enpä tullut ajatelleeksi, että saksalaiset juhlivat samana päivänä Saksojen yhdistymisen vuosipäivää. Täällä on tänään 3.10. palkallinen vapaapäivä ja joka paikka täynnä kuin kuuluisa Turusen pyssy. Ja aurinkokin paistaa pilvettömältä taivaalta, joten turisti on ihan pihalla näitten saksalaisten kanssa.
Meillä piti olla tänään shoppailupäivä = KaDeWe, mutta sehän on kiinni. Eipä sitten ollut.

Hätäpäissäni yritin keksiä Riitalle korvaavaa huvia, mutta laihanlaiseksi anti jäi. 
Uusi aamiaispaikka sentään löytyi Raumerstrasselta, se on samassa korttelissa tuolla takapuolella. Sen jälkeen ajelimme ratikalla Scheunenvierteliin, Berliinin entiseen juutalaiskaupunginosaan, jossa ei ollutkaan mitään katseltavaa. 
Sieltä edelleen Spreen toiselle puolelle kirpputorille ja Berliinin tuomiokirkkopuistoon. Saksalaiset perivät kirkkoon sisäänpääsymaksun, joten ei muuta kuin "eteenpäin, sanoi mummo lumessa".
Olin ajatellut, ettemme käy Checkpoint Charliella, koska se on ihan roskaa, mutta kävimme silti.
Syntymäpäiväillaksi olen varannut meille pöydän hyvästä pihviravintolasta (Filetstück). 
Toivottavasti se kruunaa tämän pienen lomasen Berliinissä ... paitsi, että huomenna aiomme pistäytyä siellä KaDeWella, joka on poikkeuksellisesti auki sunnuntaina. Kaufhaus Des Westens on Euroopan toiseksi suurin tavaratalo Harrodsin jälkeen ja kokemus sinänsä.

1 kommentti:

Aili Inkeli kirjoitti...

Kylmiä väreitä aiheuttaa "carrying weapons off-duty is forbidden".. Huh.

Hyvät teillä on ilimat olleet Berliinissä, vaikka palvelu ei joka paikassa olekaan ollut priimaa. Koittakaa kestää kylmä kahvi, sehän vain kaunistaa kuulemma.