keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Vain elämää Wienissä: Riitan ja/tai Helenan päivä

Keskiviikkona toteutui molempien matkalaisten toive. 
Riitta oli toivonut saavansa nauttia aitoa Sacher-kakkua aidossa ympäristössä eli Hotelli Sacherin kahvilassa. Muuten kaikki meni loistavasti, mutta itse kahvilaan oli kymmenien metrien jono ja vettä vihmoi. Naapuriovesta pääsi Sacher Stubeen eli aivan samanlaiseen kahvilaan kuin "se kahvila". Menimme sinne. Nautimme matkamme kalleimmat kahvit, proseccot ja leivokset (á 21 e/hlö). 
Toive on täytetty ja sillä siisti. Näitä ei kukaan muista muistopuheissa.


Minä en ole käynyt aiemmilla Wienin reissuillani Naschmarktilla eli paikallisella torilla, joka pullistelee herkkuja jos jonkinlaisia plus myös jonkin verran matkamuistoja ja vaatetta. Nyt käynnistä tuli totta.
Yleisvaikutelma oli etninen, mutta herkullisella tavalla. Jos en olisi syönyt aamiaista hetkeä aikaisemmin, en olisi voinut pidätellä itseäni.
Silmääni viehättävät myös värikylläisyys ja esillelaitto.
Riitta oli nähnyt jo Belvederen, mutta halusin hänen kokevan myös Schönbrunnin linnan puistoineen, joten ajelimme sinne U4:lla. Sää oli aurinkoinen, mutta kolea ja tuulinen. Linna puistoineen on kaunis ja kukkapenkit olivat vielä kukoistuksessaan. Ainoa miinusmerkki tuli siitä, että linnanvastaisella kukkulassa sijaitseva Gloriette oli korjauksessa eikä näin ollen päässyt oikeuksiinsa.


Nyt oli jo aika päästä istumaan ja kahvihammastakin kolotti. Linnan alueen portilla oli kahvila, jota pidin ensin kalliina, jota ei ollut.
Puhelias tarjoilijamiekkonen myi meille kahvin kanssa Sturmit eli uuden sadon itävaltalaisviinit. Kysyin, että onko se samaa kuin ranskalainen Beaujelois, johon tarjoilija totesi, että ranskalainen on oikeaa viiniä, Sturm ei.
Valkoinen Sturm oli makeampaa kuin punainen, mutta kumpikaan ei ollut ällömakeaa.


Schönbrunnin jälkeen vuorossa oli Praterin 250-vuotias huvipuisto ja ennen kaikkea kuuluisa Riesenrad. Kyllä on hulppeat näkymät ympäriinsä.
Taas on yksi päivä pulkassa iltaruokailua vaille. Riitta nukkuu kauneusunia. Minun pitäisi nukkua sata vuotta, että sillä olisi jotakin vaikutusta.

9 kommenttia:

Kikelinnea kirjoitti...

Voi mä niin haluun takas Wieniin! Niin houkuttelevat tekstit sulla saa ihanihanihanihanihania muistoja mieleen!

Sari W. kirjoitti...

Juot kylmän kahvin niiden kauneusunien sijaan. Sehän on nimittäin niin, että vatsa kertoo sitten, kun ei enää tarvi.. vai.. oliks se niin, että vatsa ei vedä niin paljon kun..

Unknown kirjoitti...

Noin Sturmit näyttävät ihan mehuillta ��

Anonyymi kirjoitti...

Jätän kisakommentin ja kuolaan sekä kakkua että drinksuja. Terv. Hemppa

Aili Inkeli kirjoitti...

Mitenkä tuo eilisen tarinasi wienerschnitzel (oikeinkirjoitus tarkistamatta) näyttää humalassa paistetulta vappumunkilta ilman sokeria?? Mulla on sivistyksessä ja matkailussa aukko vissiin. Ei haittaa, kun kerran oli herkullista evästä.
Onneksi muut ovat kommentoineet sun kauneusunet ja Sturmit. Samansorttista meinasin minäkin sanoa.

Helna kirjoitti...

Tarjoilijaherra oli itsekin sitä mieltä, että Sturm on kuin marjamehua, jossa on hyvin vähän alkkohoolia. Maistaa piti silti. Kauneusunien määrästä voimme olla montaa mieltä.

Unknown kirjoitti...

Olette Josen kanssa samassa kaupungissa. Oli eilen kuvannut saman linnan iltavaloissa ja laittoi sen someen... nauttikaa lomastanne. Paljonko aktiivisuus? Jt

Helna kirjoitti...

Juha Torviselle vastauksena, että tämän päivän tapahtumista ei ole paljon jälkipolville kerrottavaa. Kuljettiin Mariahilferstrassea (=ostoskatu) päästä päähän ja sen jälkeen karautimme ratikalla Grinzingiin Heurigeriin (=viinitupa). Kokemuksia sinänsä, mutta tuo sää pirulainen latistaa tunnelmaa eikä oikein jaksa ryntäillä paikasta toiseen.
Aktiivisuus tänään laiskana päivänä klo 18.23 on 110%. Kelpo suoritus. Olen pyrkinyt kävelemään kaikki portaat ja välttämään hissit sekä liukuportaat.

mummi kirjoitti...

Säähän mme juuri voi vaikutta, mutta loma on lomaa kuitenkin. Meillä ollut aurinkoisia päiviä mutta asteita n. 7, yöllä ollut pakkasia. Yhtenä yönä meillä jo -10. eilen kaunis aurinkoinen päivä olin mökillä ja tarkeni hyvin istua rannassa nuotion lähellä. Tervetuloa kotiin.