tiistai 4. lokakuuta 2016

Wienervalssia vesisateessa

Vielä viikkoa aiemmin säätieteilijät olivat povanneet Keski-Eurooppaan noin +20 asteen lämpötilaa ja auringonpaistetta, mutta ensimmäisen lomapäivän aamutaivas oli paksun harmaan pilviverhon takana. Vettä ei tullut kaatamalla, mutta sen verran kuitenkin, että ensimmäisen kävelytunnin jälkeen housunlahkeet olivat polvia myöten märkänä.

Riitan kahdesta (2) etukäteistoiveesta toinen oli Belvederen linna puistoineen. 
Sehän sijaitseekin kivenheiton päässä majapaikastamme, joten suunnistimme sinne heti alkajaisiksi.
Palatsi on rakennettu alunpitäen prinssi Eugen Savoijilaiselle, mutta myös Sarajevossa murhattu kruununperillinen Frans Ferdinand asui palatsissa kuolemaansa saakka.
Hulppea lukaali ja varmasti vielä hulppeampi silmälle aurinkoisella säällä.
Alla kuvissa Oberes Belvedere.



Belvederestä otimme suuntiman kohti Stadtsparkia, jossa on Johann Straussin kultainen patsas, mutta jotenkin minun navigaattoriin tuli ohjelmistovirhe ja löysimmekin itsemme Karlsplatzilta, jonka läheisyydessä oli Beethovenin ja Brahmsin ja muiden musiikkimiesten patsaita.
Sovimme, että katsastamme Straussin myöhemmin.

Päiväkahvilla Riitta antautui houkutukselle ja nautti Apfelstrudelin, joka ei lukeudu hänen etukäteistoiveisiinsa, mutta on hyvänä lisänä kokemuspankissa.


Belvederen ja Stadtsparkin lisäksi päivän agendalla oli myös Schönbrunnin linnan puisto, mutta ikävä kyllä vesisade karkoitti innostuksen lähteä sinne vielä enempäänsä kastumaan. 
Joten Pyhän Tapanin tuomiokirkon (Stephansdom) ohimarssin jälkeen hyppäsimme U-bahniin ja ajoimme hotellille kuivattelemaan housunlahkeita.


Aamulla lähtiessämme jätimme hotellin respaan pyynnön varata meille pöytä illaksi Figlmülleriin, joka on yksi kuuluisimmista wienerschnitzel-ravintoloista Wienissä.
Valitettavasti pöytävaraus ei ollut mahdollista. Ovat kuulemma täyteen buukattu jo ties kuinka pitkäksi aikaa. No, mitä muuta tänään sitten syötäisiin?

Vaihtoehtoja oli kaksi. Joko naapurin meksikolainen Santos tai hasardiyritys keskustaan johonkin ravintolaan. Jälkimmäinen voitti ja arvaatteko mitä? Vesisade oli lakannut.
Teimme pienen sightseeing-kierroksen ratikalla Hundertswasserhausille, jossa on puolen sataa eri väreillä maalattua asuntoa. Talon ulkomuoto ei vastaa perinteistä käsitystä asuntorakentamisesta.


Jos ei päästy Figlmülleriin, onhan niitä muitakin paikkoja, joista saa wienerschnitzeliä Wienissä. Yksi sellainen on mm. Gasthaus Pöschl Weihburggassella. Meillä meinasi usko loppua sen löytämisessä, joten käännyin yhden koiranulkoiluttajan puoleen. Hän katsoi minua ihmetellen, mutta kaivoi taskustaan älypuhelimen ja naputteli siihen Pöschlin nimen. Siinähän se oli liki seuraavasta ovesta sisään.
Herkullista schnitzeliä vasikanlihasta ja perunasalaattia, josta ei ole kuvaa.


Summa summarum: vesisateesta huolimatta hyvä päivä kaikkinensa. Huomenna on uusi päivä.

Ei kommentteja: