sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Lopuksi Colosseum

Rooman lomasen viimeinen päivä oli vappuaatto. Paluulentomme lähti vasta alkuillasta, joten meillä oli riittävästi aikaa käväistä Colosseumilla. 
Kuten kaikki muutkin kohteet, tämä maailman suurin amfiteatteri oli nähty aiemmalla reissulla, mutta kyllähän näitä huikeita pytinkejä katselee mielellään toistamiseenkin. 

Vappuaatto valkeni auringonpaisteisena ja lämpötila oli heti puoliltapäivin jotakuinkin +25C. Otimme hotellilta taksin kohteeseen, koska kepittelymatka olisi ollut turhan pitkä. Taksimatka maksoi reilun kympin.
Perillä oli täysin hulina päällä. Hieno ilma oli herättänyt kaikki muutkin turistit ja rihkamakaupustelijat. Nyt ei myyty sateenvarjoja, vaan selfietikkuja, Colosseumin pienoismalleja, aurinkolaseja, borsalinoja ... ja vettä.

Colossuem on valmistunut vuonna 80 ja se on vetänyt aikoinaan 50 000, jopa 80 000 katsojaa. Colosseumilla on käyty gladiaattoritaisteluita, kutta myös teloitettu ihmisiä. Se on toiminut näyttömönä hyvin erilaisille spektaakkeleille.
Rakennus on aikojen saatossa rapautunut eikä vähiten esimerkiksi maanjäristysten takia. Siitä huolimatta siellä se seisoo ylväänä ja kunnioitusta herättävänä.
Lähdimme muka kulkemaan kävellen takaisin kohti majapaikkaamme, mutta ajauduimmekin umpikujaan. Siitäkös Markku otti vähän lisälämpöä ja päätti, että nyt ei kävellä enää pätkääkään, vaan otetaan taksi. Colosseumin kulmilta napatulla taksilla oli kiinteä hinta: 25 euroa. Kiskontaa.

Näihin kuviin ja tunnelmiin päättyy ikuisen kaupungin matkamme kertomukset.

Perinteiseen tyyliin jokainen omalla nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä Rooman kuulumisia kommentoinut lukija on mukana viehättävän pikkumuiston arvonnassa, joka suoritetaan su 7.5.2017.

7 kommenttia:

Kirsi kirjoitti...

Kyllä nämä sun matkakertomukset saa nälän kasvamaan, Helena! Roomaa en ole nähnytkään vielä. Paitsi TV:ssä just viikko sitten tuli sitten ohjelma: https://areena.yle.fi/1-2923333. Rooma maanalta nähtynä. Esim juuri se, miten Colosseumin alta hissit (!!) nosti eläimet yms areenalle! Ihan uusi näkökulma. Mutta Rooma: andiamo!

Helna kirjoitti...

Si, aina käymisen arvoinen. Paikka paikoin roskainen, mutta mikä suurkaupunki ei olisi. Paljon vespoja ja pikkufiateja. Hyvää ruokaa. Pääasiassa ystävällistä palvelua. Bella Roma!

Eila Raudaskoski kirjoitti...

Ilman Facebookia olisin tuskin koskaan päässyt kuulemaan/näkemään reissujasi. Ihanaa että osaatte ja keksitte reissuja ja teillä on siihen mahdollisuus. Oman elämäni täyttää kotimaan luonto ja nautin siitä ja olen jo armollinen itselle kaiken muun suhteen.

tv Temmeksen tyttö Eila

Helna kirjoitti...

Hienoa Eila! Kiitos kommentista. On ilo lukea, että näistä söpötyksistä syntyy lukijoillekin mielikuvia.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos jälleen mukavasta matkakertomuksesta. Sinulla muiden lahjojesi lisäksi kertomisen/kirjoittamisen lahja. Hyvä,ettei jalkasi loukkaantumisen takia tarvinnut matkaa peruuttaa. Aurinkoista kesää ja terveisiä myös Markulle! T. Mummu Vaulutieltä

Mummi kirjoitti...

Pitääpä alkaa miettimän Rooman reissua. Se olis kyllä hieno. Mutta näistä blokeista olen saanut esimakua.

Aili Inkeli kirjoitti...

Joskus ihan pikkutyttönä luin paksun kirjan nimeltä Quo vadis (Minne menet). Se kertoi kristittyjen vainoista Roomassa ja Colosseum oli tapahtumissa lähes pääosassa. Huikea tarina sorrosta ja kärsimyksestä, mutta myös inhimillisyydestä parhaimmillaan ja selviytymisestä. En ole löytänyt kirjaa mistään, edes Google ei sitä tunne. Lukisin sen ehdottomasti uudestaan! Olen siis pienenä "nähnyt" Colosseumin, sen labyrintit ja leijonaluolat. Tuttu paikka.