lauantai 29. huhtikuuta 2017

Vaihteeksi Vatikaani

Säätiedotus lupasi lauantaille ja sunnuntaille auringonpaistetta ja se piti paikkansa.
Lähdimme liikkeelle normiaikaan eli noin klo 11, ylitimme Tiberin ja vaelsimme varjossa kohti Vatikaania. Varjossa sen takia, että meillä molemmilla on antibioottikuuri päällä flunssan takia ja etenkin minulle huomautettiin "palovaarasta", jos olen liiallisesti auringossa.
Eilinen pitkähkö kävely tuntui nyt käpälässä. Toivottavasti kuitenkin terveellä tavalla eli lihaskipuna.

Heti kohta Tiberin ylityksen jälkeen oli kuvattavana Castello Sant'Angelo, joka on alunperin rakennettu keisari Hadrianukselle mausoleumiksi ja se on toiminut myös paavin residenssinä. Linnoitukseen olisi päässyt sisään ja yläilmoihin katselemaan maisemia, mutta me pitäydyimme maajalassa.


Piazza San Pietro on Pietarinkirkon edustan aukio, jota reunustaa pylväiköt, jotka johtavat kirkon sisäänkäynnille. Pylväiden huipulla on 140 pyhimyspatsasta - ei kuitenkaan Simon Temple-patsaita.


Siinä on sitten Pietarinkirkko, jonne oli satojen metrien jono. Me kävimme kirkossa sisällä edellisellä reissulla, joten nyt ei tarvinnut asettua jonon hännille.
Ihmisiä on näillä paikoilla miljoona ja niin on kaikenlaisia kauppiaitakin. Vatikaanista palatessa lounastimme (=pizzaa) pikkutrattoriassa, jossa ruoka oli OK, mutta palvelu ynseää. 
Hieno ilma näkyi katukuvassa. Jokaisella pikkukujalla oli vierivieressä kuppiloiden tuoleja ja pöytiä ulkona. Ihmiset naukkailivat viiniä ja jotakin pikkupurtavaa ... ja elämä näytti hymyilevän.

1 kommentti:

Aili Inkeli kirjoitti...

Auringonpaisteessa ihan varmasti elämä hymyilee. Tuokaa tullessanne!
Jostain syystä tykkään pylväiköistä mahottomasti. Mikä lienee syynä.. säännöllisyyskö? Kerrassaan kaunis on tuo Pietarin kirkon sisäänkäynti.