torstai 27. huhtikuuta 2017

Rooma kahden kepin taktiikalla

Maaliskuun alussa murtunut oikea jalka ei estänyt jo vuosi aiemmin suunniteltua Rooman matkaa. Viikko ennen matkalle lähtöä sain luvan varata loukkaantuneella jalalla ja se sinetöi lopullisesti matkamme ikuiseen kaupunkiin.
Olemme olleet kerran aiemmin Roomassa, mutta siitä on jo yli 17 vuotta. Tämänkertaisen matkan minä annoin Markulle 50-vuotislahjaksi vuonna 2016. Markku sai valita mihin haluaa matkustaa pitkäksi viikonlopuksi ja hän valitsi Rooman. Ei huano.

Majapaikkamme, Hotel Navona Colors, sijaitsee keskeisellä paikalla roomalaisten perusnähtävyyksien kannalta.
Aloitimme torstain kävelykierroksen läheiseltä soikeanmuotoiselta Piazza Navonalta, joka toimi alun alkaen kilparatana ja stadionina. 


Piazza Navonaa hallitsee Fontana dei Quattro Fiumi eli neljän joen suihkulähde, jonka ympärillä tsiljoonat aasialaiset häärivät selfie-tikkuineen.


Torstain sään piti olla säätiedotuksen mukaan sateinen, mutta toisin kävi. Toki taivas oli pilvessä aika ajoin, mutta saimme nauttia myös paahtavasta auringonpaisteesta. Pienen kävelylenkin ja aamupäiväkahvin jälkeen verestimme vanhoja muistoja Pantheonissa, tuossa keisari Hadrianuksen rakennuttamassa temppelissä, jonne on muuten vapaa pääsy. Se on mielestäni ennenkuulumatonta nykyaikana! 
Tässä kohtaa on muuten pakko todeta, että viimeaikaiset ihmismassoihin kohdennetut terroristiteot on otettu täälläkin huomioon. Aukioiden, joita Roomassa riittää, laidoilla on rynnäkkökiväärein varustettuja sotilaita tuhka tiheään. Hyvä niin.


Pantheonilta kaarsimme kohti parlamenttitaloa, jonka tienoossa näytti olevan jonkinlainen mielenosoitus. Liekö ollut joku Italia ensin -juttu vai mikä, mutta ei jääty sitä sen enempää töllistelemään.

Erinomaisen pizzalounaan jälkeen jaloittelimme vielä kotikulmilla Tiberin ylittävällä Ponte Umberto I -sillalla, josta on kaunis näkymä kohti Vatikaania ja Pietarinkirkkoa.


Edellisellä Rooman matkalla opastin Markkua tilaamaan pystybaarissa caffe cornetton italian opintojeni pohjalta. No, Markku sai espresson ja croissantin. Olisi pitänyt tilata caffe CORRETTO, espresso jollakin tiukalla viinalla.
Tällä kertaa Markku oli itse tietoinen asiasta ja osasi tilata wälivedellä itselleen caffe correton, nyt sambucalla.


Lounaan päätteeksi Markku tilasi espresson ja grappaa, joka kuulemma poltti kieleen reiän. Sen siitä saa.
Espressokuppi oli kiva kannellinen versio.


6 kommenttia:

Lauri kirjoitti...

Terveisiä Puaville, jos käytte Vatikaanissa.

Helna kirjoitti...

Välitetään terveiset. Voin kysyä, että onko seurannut Kalpan matseja!

Aili Inkeli kirjoitti...

Historian, vai pitäisikö sanoa antiikin havinaa. Sivistyksen alkukehto Kreikan lisäksi.
Roomaa on moitittu epäsiistiksi kaupungiksi tuttavieni taholta. Pitääkö paikkansa? Kuvissasi ei ainakaan näy roskan roskaa.

Unknown kirjoitti...

Siellä näyttää olevan puut jo vihreänä.Täällä sataa näin vapun alla räntää,oispa mukava jos toisitte kevätsäät tänne Pohjolaan tullessanne.

Unknown kirjoitti...

Siellä näyttää olevan puut jo vihreänä.Täällä sataa näin vapun alla räntää,oispa mukava jos toisitte kevätsäät tänne Pohjolaan tullessanne.

Mummi kirjoitti...

Siellä ei luultavasti tarvitse jäätiköitä varoa kepillä liikkuessa. Meillä vain hanget vahvistuu. Olisi kyllä mukava käydä Roomassa, ehkä joskus. Pitäs olla seikkailuhenkinen kaveri. Hyvää lomanjatkoa ja nauttikaa lämmöstä.