maanantai 25. syyskuuta 2017

Firenze, a piu tardi

Edellisestä reissusta onkin kulunut jo tovi, mutta kohta taas mennään tai minä matkailen Riitta-ystävänsä kanssa. Markku jää kotimieheksi.
Kohde valikoitui jo vuosi sitten eikä siihen vaikuttanut vähiten kesän 2016 upea neliviikkoinen loma Toscanassa. Vietimme tuolloin Markun ja siskoni kanssa puolikkaan päivän Firenzessä ja siitä jäi hampaankoloon niin paljon, että viime lokakuun alussa Wienissä ilmoitin Riitalle, että ensi vuonna mennään Firenzeen, jos Luoja suo.

Todellakin, lähdemme tyttöjen lomaselle kaksistaan. Houkuttelimme mukaamme myös Päiviä, Sirkkua ja Tiinaa, mutta lopullinen retkueen koko on kaksi. Oli työesteitä ja päällekkäisiä matkoja ja tiukkaa budjettia. Näillä mennään.

Firenze on Toscanan maakunnan pääkaupunki, joka on asukasluvultaan (360 000) Helsinkiä huomattavasti pienempi kaupunki. Arno-joki virtaa kaupungin halki ja muutoinkin Firenze sijaitsee ikäänkuin kattilanpohjassa ympäröivien kukkuloiden keskellä. Sijainti tarkoittaa sitä, että siellä on helleaikaan todella kuumaa, koska ilma seisoo paikallaan. Paras matkustusaika Firenzeen on italialaisten mielestä aikainen kevät tai myöhäinen syksy. Niinköhän meidän ajoituksemme on täydellinen!

Vaikka Firenze ei ole mikään miljoonakaupunki, se on kuitenkin tosi suosittu matkailukohde. Uffizin taidegalleria, yksi maailman suurimmista kirkoista Santa Maria del Fiore ja lukuisat Medici-suvun palatsit puutarhoineen ovat monelle kulkijalle tuttuja, puhumattakaan Arno-joen ylittävästä Ponte Vecchiosta. Se on Firenzen vanhin silta ja ainoa, jota ei räjäytetty maailmansodan aikana. Sillalla on lukuisa määrä kultasepänliikkeitä.

Lähdemme reissuun taas avoimin mielin. Kartta on ostettu ja italian alkeita kerrattu, joten perusasetelma on kunnossa.
Nyt vain kaikki innokkaat lukijat kommentoimaan kirjoituksia, joita lupaan päivittää aina, kun aihetta on. Kaikki nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä kommentin jättävät osallistuvat jälleen kerran arvontaan, jonka palkinnon hankin --- yllätys yllätys --- Firenzestä! Arvonta suoritetaan 6.10. jälkeen.

Buon viaggio!


4 kommenttia:

Sari ja Rokku kirjoitti...

Buon viaggio e piacevoli gusti!

Aili Inkeli kirjoitti...

Johan tuo on aikakin lähteä reissuun! Mukavaa matkaa!

Uiveloella kirjoitti...

Mukava lähteä reissuun ja mukava palata kotiin. Minäkin odotan matkaa enemmän kuin joulupukkia. Tervetuloa kotiin.

Anonyymi kirjoitti...

Pahoittelen, etten pääse lisäämään tekstejä Firenzen matkasta teknisten ongelmien takia.
Kirjoittelen loppuviikosta uusia juttuja. Kommentteja kannattaa kirjoittaa myöhemminkin.
Lämmintähän täällä on vaikka muille jakaa ja tänään keskiviikona kävimme tapaamassa viimevuotista isäntäperhettä Monte San Savinossa.