sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Kesän 2010 teemana "Autoillen Euroopassa"


Kirjoituspäivästä (2.5.) on tasan kuusi viikkoa siihen, kun starttaamme liki neljä viikkoa kestävälle Keski-Euroopan turneelle. Menomono ei vielä vipata kovin paljoa, mutta jonkinlaisia matkakuumeen oireita on hiljalleen ollut havaittavissa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Tuo vanha kansanviisaus pitää paikkansa, mutta ei silti tarkoita sitä, etteikö matkalle jäisi nautittavaa ja koettavaa. Koettelemuksiakin saattaa tulla vastaan, mutta vaikeudethan on tarkoitettu voitettavaksi.

Etukäteisjärjestelyinä on hankittu erinäinen määrä matkailukirjallisuutta (karttakirjoja, karttoja) sekä varauduttu virallisilla dokumenteilla niin pitkälle kuin täältä kotimaasta on mahdollista tehdä.

Matkaseurueemme muodostuu tällä reissulla anopista, appiukosta, poijasta ja minnasta. Ajovastuu lienee hyvin pitkälle kahdella viimeksi mainitulla. Ja tottakai mukaan lähtee Moonika, jonka tehtävänä on ohjailla meitä oikeisiin kohteisiin. Ihan varmasti poikkeamme Moonikan piirtämiltä teiltä, jolloin hän saa houkutella meitä kääntymään takaisin jos mahtollista!


Matkareitti on alustavasti: Helsinki-Tukholma (Ruotsi)-Puttgarden(Saksa)-Köln-Moselin laakso-Schwarzwald-Zürich (Sveitsi)-Dagmersellen-Pohjois-Italia tai suoraan Ranskan riviera-Monte Carlo (Monaco)-Grasse (Ranska)-Provence-Cognac-Pariisi-Reims-Bryssel (Belgia)-Amsterdam (Hollanti)-Norden (Saksa)-Skoone-Tukholma-Helsinki. Matkaan käytetään kaikkiaan 25 päivää. Kilometrejä kertynee noin 6500, joista pisimmät huikoset tulevat Ruotsin läpi ajettaessa. Menopelinä on uudenkarhee katumaasturiVolvo.


Meno- ja tulolaivamatkat on varattu etukäteen eli paluusuunnassa on tiettynä päivänä syytä olla Tukholmassa. Eka yöpyminen Saksan puolella on varattu kuin myös toiseksi viimeinen yö Nordenissa Pohjanmeren rannalla. Samoin Kölnin majoitus on pulkassa.


Tapaamme taas joukon tuttuja ja myös ennennäkemättömiä! ystäviä. Kölnin pysähdyksen aikana tapaamme Helenan kirjeenvaihtokaverin, mahdollisesti käymme hänen kotonaan Leverkusenissa. Zürichiin meillä on vetämässä lounastapaamispyyntö Helenan entisen (ei vanhan) koulukaverin kanssa.

Sveitsissä vietämme muutaman päivän ja vierailemme Verenan perheen luona. Verena kuuluu myös kirjeenvaihtokaverisarjaan.

Ranskassa Cognacin seutuvilla meillä on taas mahdollisuus tavata yksi kirjeenvaihtokaveri. Ja hän on sitten viimeinen niistä ennennäkemättömistä. Saapa nähdä miten ranskankielisen kanssa small talk sujuu. Tunnetusti ranskalaisilla ei ole huikea englannin kielen taito. Kirjeen kirjoittaminen on ihan eri asia kuin olla naamakkain jonkun kanssa!

Pohjanmeren rannalla Norden-nimisessä paikassa asuu Helenan serkku miehineen, joten poikkeamme siellä moikkaamassa heitä.


Blogissamme julkaistaan taas kilpailu kaikille, jotka matkamme aikana lukevat sitä. Kilpailulle on jo olemassa säännöt, mutta niitä pitää hieman tarkentaa ennen julkaisemista. Sen verran voi raottaa salaisuuden verhoa, että todennäköisesti jokaisesta vieraillusta maasta tulee kilpailuun palkinto. Voittaminen tosin edellyttää kommentoimista omalla nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä. Asiasta tuonnempana lisää.


Iloisiin lukemisiin!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ou jee! Hienolta näyttää suunnitelmat ja reitit. Eihän siitä voi tulla muuta kuin upea reissu. Lisää valmistelukuulumisia odotellen, Aili Inkeli

Sari ja Rokku kirjoitti...

Terve! Tulin HCR-aamuna tänne katselemaan, mitkä on fiilikset. Mutta tämänpäiväisestä 21 097 metrin matkasta ei ole mainittu sanaakaan.. Se, että näistä 18 987 askeleesta tai niihin valmistautumisesta ei ole kirjoitettu riviäkään, kertoo, että voittaja-asenteella mennään. Helenassa selvästikin asuu leijonamieli, vaikka horoskoopiltaan onkin vaaka. Suomalainen sisu on kotoisin Temmekseltä, ettäs kanssajuoksijat tiedätte! Onnea vaan Helenalle ja huoltojoukoille. Ei ole enää Lauttasaareen menemistä, jos geelipussi putoaa käsistä! Ai niin, tuosta Euroopan tourista.. poronkusemahan se on tähän verrattuna ;)

anoppi ja appi kirjoitti...

Suuri seikkailu odottaa. Saa nähdä joutuuko pappa kävelemään maileittain. Kuntoa on kyllä täälläkin päässä hiottu lenkkeilemällä ja kovalla siivousurakalla. Mökki on laitettu kesäkuntoon joten matkan jälkeen sinne lepäämään. Samoin talo pitää tyhjentää kun remontti tehdään (lattian hionta) sillä aikaa kun olemme poissa. Tärinässä ollaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vain reissuun sit lähdtetään
matkailuhan avartaa.Minäpäs jään tänne kypsyttään hilloja,jos ei pakkasherra kerkiä poimia ennen.
Turvallisia kilometrejä tuleehan niitä jonkun verran,Ellasta ja Timosta pitäkää hyvä huoli,ja myös itsestänne.Jään ootteleen kuulumisia. Aijantekijä