torstai 3. helmikuuta 2011

Euroopan räystäällä

Käytiin tänään Euroopan räystäällä, koska katolle ei päästy! :-D
Kävimme Grande Mottella, joka on 3568 metrin korkeudessa.
Alla olevan Helenan kuvan taustalla (jossakin) näkyy muuten Mont Blanc, joka on Alppien korkein huippu (4810m).
Olimme toista päivää keskenään liikkeellä, koska Sari-oppaallamme oli eilen toimistopäivä ja tänään vapaapäivä.
Aamulla kylässä oli -13C ja aurinkoinen sää. Ylhäälläkin oli hieno sää eikä tuullut niinkuin eilen.

Kiertelimme ja kaartelimme ympäriinsä, oli pakko tehdä extra-kiemuroita, koska rinteissä oli aika paljon väkeä plus brittejä & lumilautailijoita, jotka lanaavat kaiken irtolumen puikkailtaviksi kasoiksi. Grrr.

Lounas päätettiin nauttia uudelleen Les Brévières -nimisessä kylässä, joka sijaitsee Tignes-de-lacin padon alapuolella. Pato on 180 metriä korkea rakennelma, joka näyttää kauempaa tosi vaikuttavalle. Ei olisi mukava olla padon alapuolella siinä vaiheessa, jos pato murtuu.

Nyt odotellaan illan ruokaa "Pierrade", jossa jokainen syöjä paistaa kuumalla kivellä lihoja (sian-, naudan-, kalkkunan- ja ankanlihaa). Lisukkeena tarjotaan perunagratiinia, salaatteja ja vihanneksia useilla kastikkeilla. Kuulostaa hyvälle.
p.s. ennustamme huomiseksi lumisadetta: Mont Blancin huipun ympärillä oli iltapäivällä "hattu", joka Sari-oppaan mukaan tarkoittaa lumisadetta .... tulikohan kyläpäivä kirjoittaa Mauno Ahonen

3 kommenttia:

äiaskä ja iskä kirjoitti...

Hei kaikki. toivottavasti ei tänään ada teillä lunta, meillä oli yöllä vähän tuhauttanut. Juuri senverran että pappa pääsee lumitöihin. Pakkastaon n. 13 ast. joten en tarkene hiihtämään. Terillä näyttää olevan upeat maisemat. Huomenna sitten kotimatkalle joten tervetuloa kotimaahan.

samat kuin yllä kirjoitti...

P.s tulipa kovasti kirjoitusvirheitä kun en esikatsellut.Toivottavasti asiat ymmärtää.

Heli kirjoitti...

Laittakaahan liisterit pohjaa, täällä on vetinen lumikeli :)