tiistai 1. maaliskuuta 2011

Loistopäivä ikihonkien huminoissa

Tiistai 1.3. valkeni aurinkoisena, mutta kylläkin liki -20C pakkasessa täällä Kuusamon kirkolla. Nettisivut lupasivat Rukalle onneksi 15 astetta vähemmän eikä tuulikaan ollut enää eilisen kaltainen.
Ostin kolmen tunnin lipun ja olin ensimmäisten joukossa korkkaamassa kissattuja rinteitä. Aivan loistavaa mutkamäkeä verrattuna eiliseen sumun ja lumituiskun seassa rämpimiseen.
Minun suosikkirinteitä ovat Masto ja Pessari, jotka molemmat ovat yleensä hyvässä kunnossa, koska suuret väkijoukot eivät onneksi siirry niihinVuosselista tai Saaruasta lanaamasta :)

Nyt sain kuviakin, eikös olekin hienon näköistä? Kuvassa myös SkiBistron parakkiversio, joka stunttaa tulipalossa tuhoutunutta takarinteiden vakiokuppilaa (josta siitäkin oli tullut mielestäni viime vuosina sellainen liukuhihnabaari - persoonallisuus oli kadonnut!).

Iltapäivän ohjelmaan kuului Kuusamon ympärysladun hiihtäminen pertsa-tyylillä. Lähdin mummin kanssa tuolle reilun 18 km lenkille tavoitteena selvitä siitä noin 3 tunnissa. Maasto on aika helppo, pieniä laskuja ja nousuja on siellä täällä, mutta enimmäkseen mennään tasamaata (Kuusamossa!).
Sää suosi 2/3 reitistä, loppumatkasta tuuli kävi vastaiseksi ja muutenkin kai alkoi painaa jaloissa. Luulin jo, että latu vie auttamatta jonnekin Suomussalmen rajalle ... tai ainakin Sänkikankaalle, mutta onneksi maaliviiva olikin lähempänä.
Pappa jäi kotiin "OslonMM-kisojen kotikatsomoon" ja olikin siirtynyt Matti Heikkisen voiton myötä kisabaariin.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Suomi sai kultamitalin ja minä hiihdin nivukset kipeiksi!

2 kommenttia:

perässä hiihtäjä kirjoitti...

No mitäpäs tuohon nyt sanoisi. Kun vanhus lähtee oikean hiihtäjän kanssa lenkille niin toiseksi jää . Helna meni kuin Maarit Börgen kevyesti sauvoja vähän heilutellen niin minä sain kipittää perässä oikein tosissaan.Onneksi odotteli minua säännöllisin välein joten kotona oltiin yhtäaikaa. Matkaa tuli 18,5 km + tienvarsimatkat kotiin joten aivan kunnioitetttava saavutus. Keli oli loistava ainakin alkumatkasta tuntui, mutta lopussa tuli maitohapoille kuten kunnon hiihtäjiolle ainakin. Tyytyväinen mieli ja kaloreita kului joten kaikki OK.

Heli kirjoitti...

Katoikko, ettei sillä olis vaan ollu astmapiippu taskussa jemmassa.. :)