lauantai 2. huhtikuuta 2011

Terveisiä keväisen lämpimästä Genevestä

Tämänkertaisen viikonloppulomasemme kohteena on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki Geneve, joka sijaitsee Sveitsin lounaiskolkassa Genevejärven länsipäässä. Sveitsin suurin kaupunki on Zürich. Genevessä on noin 185.000 asukasta ja katukuva näyttää yllättävän tummanpuhuvalle, mistä se sitten johtuneekaan. Harvaa vastaantulijaa voisi kuvitella syntyperäiseksi alppitorven töräyttelijäksi.
Päädyimme Geneveen sen takia, että Markulla on taas ensi viikolla Crans Montanassa (n 2 tunnin ajomatkan päässä Genevestä) kurssi eli saatiin samalla kertaa huvi ja hyöty. Tai minä saan vain leipää ja sirkushuveja - ja palaan Suomeen jo maanantaina.

Keski-Eurooppaa hetkellisesti hellivä lämpöaalto tuntuu myös täällä. Pilvetön taivas, pieni tuulenvire ja asteita noin +20C -voiko parempaa toivoa! Oikeastaan täydellinen kaupunkilomalle. Kevätkukat kukkivat ja ruoho viheriöi, mutta puissa ei ole vielä kunnolla lehtiä. Kaikkea ei voi saada.
Lähdimme puoliltapäivin tutustumaan, mitä Genevellä on tarjota turistille. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on Jet d'eau, 140-metrinen suihkulähde, joka ruiskuttaa 500 litraa vettä sekunnissa taivaantuuliin. Vaikuttavan näköinen ilmestys.
Toinen, mutta ei välttämättä yhtä tunnettu, geneveläisten ylpeys on Kukkakello (The Flower Clock, L'Horloge Fleurie), joka symbolisoi sveitsiläistä kelloteollisuutta. Nyt kellosta puuttui tunteja osoittavat numerot - liekö koko hökötys istutettu ihan vastikään, joten se ei ole vielä lopullisessa muodossaan. Tai voihan olla, että tänä vuonna siinä ei olekaan numeroita.
Kävimme myös Pyhän Pietarin katedraalissa toteamassa, että kirkothan ovat kirkkoja. Kävelimme maileittain ja saimme kulumaan, lounas mukaanlukien, kaikkiaan 4½ tuntia ulkosalla.
Katsoimme lähistöltä jo valmiiksi intialaisen ravintolan illallista varten, mutta nyt vietetään vähän siestaa.

1 kommentti:

APRILLIPILAN UHRIT KUUSAMOSTA kirjoitti...

Olette hyvin päässeet perille vaikka aprillasittekin koneen lähtöajasta. Mulla meinasi jo sydän hypätä kurkkuun että näinköhän myöhästyitte lennolta. Sveitsi on kaunis maa ja näyttää maisemat ihanan kesäisiltä. Katselin sääennusteita lähipäiviksi ja näytti ihan kuin siellä viilenisi ilma. Mene ja tiedä. Täällä on myös ihan loskakeli joten ei enää tee mieli hiihtämään. Tulikin viime viikolla hiihdettyä joka päivä 13-30 km/pv. Naamasta voisi luulla että olen ollut ulkomailla. Hyvää loman jatkoa