sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Ohutta yläpilveä

Ensimmäinen laskupäivä Valais'n kantonin Verbierissä on takana! Sää oli aamupäivästä aurinkoinen, mutta iltapäivän puolella Sveitsin taivaalle kertyi ohutta yläpilveä.
Laskimme Riitta-oppaan kanssa ensin La Chauxin alueella. Lounaan jälkeen siirryimme hetkeksi La Vachen rinteisiin, mutta jalat huusivat sen verran hoosiannaa, joten päätimme aloittaa kyläänlaskun.

Rinneprofiili on täällä enimmäkseen punainen, mutta kyllä sinisiä ja mustiakin löytyy. Ensimmäiset laskut on aina otettava varovaisesti ja niin teimmekin. Jukka lopetti tälle päivälle jo lounaalta tohtori Torvisen diagnostisoiman rustorenkaan repeämän takia. Edellä mainittu ei estä laskettelua niinkuin ei estä polvivammatkaan, mutta niitä ei kannata ärsyttää äärimmilleen heti kättelyssä.

Verbierissä on asukkaita noin 3000, mutta matkailijoita kymmenkertaiset määrät. On ruotsalaisia, norskeja, brittejä ja mausteeksi venäläisiäkin. Itse kylä on tyypillinen alppikylä, jossa on  merkkiliikkeitä, urheilukauppoja, erilaisia majapaikkoja ja afterski-pubeja.
Meidän majapaikka on tiukan nousun päässä. Jos ei saa pulssia rinteessä nousemaan, kotimatkalla se onnistuu helposti jopa ilman monoja ja suksia, mutta erityisesti niiden kanssa :)

Länsirintamalla kaikki hyvin. Huomenna toiset rinteet ja uudet kujeet. Toivottavasti ei sada lunta.

Verbierin kylä rinteestä kuvattuna

2 kommenttia:

Ella ja Timo kirjoitti...

Täällä ollut vaihteeksi lumitöitä ja koko päivän hiljotellen tihuuttanut lisää lunta. Hyviä laskettelukelejä ja aurinkoisia säitä vaan edelleen sinne alpeille.

Helna kirjoitti...

Mummi taisikin olla online, kun kirjoittelin uutta päivitystä. Täällä satoi viime yönä paksusti uutta lunta. Minä jäin kylään, muut lähtivät tarpomaan rinteeseen.