maanantai 28. tammikuuta 2013

20 cm uutta lunta

Maanantain vastaisena yönä oli tullut 20 cm uutta lunta. Vielä illalla, kun palasimme noin klo 21 syömästä, sateli hiljakseen räntää, mutta yön aikana se oli tosiaankin muuttunut lumeksi. Taivaskin oli paksun pilviverhon peitossa, joten minä (=Helna) katsoi parhaaksi viettää kyläpäivää. Muut tiimiläiset suuntasivat reippaina kohti tuppuraisia rinteitä.
Puoleenpäivään mennessä taivas kuitenkin repesi ja alppiaurinko porotti kirkkaasti liki pilvettömältä taivaalta. Otin yhteyden "maastoon" ja kyselin, että kannattaisiko sittenkin nousta mäkeen. Vastaus oli, että kyllä on niin raskas keli eli pysy vain siellä alhaalla.

Tein peippailukierroksen kylässä tavoitteena ostaa postikortteja. Tarkoitus ei ollut ostaa kortteja ruokakaupasta, mutta en löytänyt pääraitin varrelta yhtään matkamuisto- tai muuta krääsäkauppaa, joten tallustelin Migrosiin. Kylässä on kaksi ruokakauppaa (Migros ja Denner) ja molemmat vihonviimeisessä päässä kylää.

Kiertelin kaupassa ja tutkailin, että mitä siellä oikeasti on tarjolla. Kaupan setä kävi sanomassa minulle jotakin ranskaksi. Arvaa, ymmärsinkö! Ajattelin, että hän tarjoutui palvelemaan minua, mutta loikki sitten kuitenkin pois tiehensä. Hetken päästä ukkeli tuli taas lähelle ja hoki FERMÉ tai jotakin sinnepäin. Tomppeli = minä! Tajusin, että kauppa menee iltapäiväksi kiinni ja se äijä yritti häätää minua sieltä hyllyjen välistä ulos.
Marssin ulos ja huomasin, että kaikki kaupat ja postikin olivat kiinni klo 12.00/12.30 - 14.00/14.15/14.30 välisen ajan.
Siis paikallinen siesta.

Kuvien siirtäminen osoittautui melkein ylivoimaiseksi tehtäväksi. Ennen kuin se onnistui, oli palattava korkeasta ilmanalasta takaisin koti-Suomeen!
Majapaikkamme Les Drus Ch.de la Tinte-kujalla

Näkymä majapaikan parvekkeelta alas kylään
 
Näkymä majapaikan etuovelta ylös rinteisiin

3 kommenttia:

Pappa kirjoitti...

Heipä hei läskikasa.
Täällä tuli lunta taivaalta ja katolta lisää pudotettiin. Kuntoilua tuli koko ropalle. Tarkotti se verme verme onko vermat kipeenä. Terveisiä vain kaikille teille ja älkää lankeilko.

Aili Inkeli kirjoitti...

Voi, toivottavasti saat postikortit ostettua jostakin, että on taas mitä postipojalta odottaa.
Meillä nollakeli ja kura lentää. Ei kiva.
Tänään piti olla sun vemppapäivä. Raporttia ootellaan!

Anonyymi kirjoitti...

Väärin! Ei Tomppeli tuollaista hoksaa!
On siellä kauppias hyllyjen välissä ehtinyt vatsa kurnien miettiä, josko turisti lainkaan hoksaa, että pitäisi häipyä. Kauppiaan onneksi se turisti oli Helena.

Hyvää loppulomaa ja aurinkoisia rinteitä!
tv. Lounastovero Maija