lauantai 2. helmikuuta 2013

Verbierin viikko finaalissa

Lauantai on kotimatkapäivä. Kämppä piti luovuttaa jo klo 10. Huoneistossa ei tarvinnut sen kummemmin siivota kuin kerätä liinavaatteet yhdeksi keoksi keskelle lattiaa, tiskata astiat ja viedä roskat. Omat tavarat kannettiin naapurihuoneistoon odottamaan klo 16 lähtevää kuljetusta. Meillä on siis ruhtinaalliset viisi (5) tuntia aikaa peippailla sankassa lumisateisessa Verbierissä. Tämä ei ole kovin loistava ratkaisu.



Jo eilinen perjantai oli kylässä vesisadepäivä. Team Läskikasa Helenaa lukuunottamatta oli La Chablen/Brusonin rinteissä. Helna jättäytyi suosiolla kämpille pelaamaan pasianssia, koska odotettavissa oli raskas sohjoinen keli. Ja niin oli ollutkin. Ensimmäisen nousun jälkeen oli kuulemma ollut vaatteet likomärkänä, koska Bruson on niin alhaalla, että sade tuli vetenä. Yläasemalla porukka oli näyttänyt lumiukoilta, koska vesisade muuttui lumimyräkäksi, joka tarttui märkiin vaatteisiin kuin imupaperi.

Matkapakettiimme kuului aamiainen ja illallinen Chamois-ravintolassa. Aamupalalla oli tarjolla leipää, kinkkua ja säästeliäästi juustoa. Säästeliäästi sen vuoksi, että aamupaladaami siivutti sitä aina muutaman siivun sitä mukaa kuin kävimme tyhjentämässä lautasen. Kananmuniakin saimme joka aamu, mutta nekin piti aina tilata erikseen, jonka jälkeen täti rupesi keittämään niitä! Eli söimme kananmunat sitten jälkiruoaksi.
Tottakai oli myös kahvia, jugurttia, riksraksuja ja verigreipin puolikkaita sekä tuoremehua.

Illallisella sen sijaan oli TOSI hyvät ruoat ja erinomainen palvelu.
Sunnuntai-iltana saimme tomaattifondueta ja keitettyjä pottuja edelweiss-säkissä. Maanantaina oli vuorossa parsakeitto ja suurenmoinen häränlihapihvi valkosipulivoilla, tiistaina porkkana-hernekeitto sekä lihafondue (härkää ja kanaa) lihaliemessä.


Keskiviikkona nautimme laihaa kasviskeittoa ja pääruoaksi kinkkua. Torstaina nielaisimme pääruoaksi raclettea, joka tarkoittaa pitkää vessajonoa tässä porukassa. Juustoa sai ihan kohtuullisessa määrin :)
Viimeinen ilta oli pierrade-ilta. Saimme itse paistaa härän- ja kananlihaa kuumalla kivellä sekä kasviksia (sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa) plus erilaisia majoneesipohjaisia kastikkeita.

Joka ilta oli lisäksi vielä buffet-salaattipöytä ja joku herkullinen jälkiruoka.
Meitä palvelleet Réne ja Guillaume (meidän herroille antamat nimet) olivat ihan innoissaan suomalaisista asiakkaista jopa siinä määrin, että kättelivät meidät  iltaisin poislähtiessämme. Tai sitten he olivat innoissaan siitä, että lähdimme viimeinkin pois.

Nyt vain odotellaan kuljetusta Geneven kentälle ja lentoa Suomeen. Se on aamuyö ennen kuin ollaan kotona.

Kuvissa Team Läskikasa kuvaajan vaihdoilla

1 kommentti:

Ella kirjoitti...

Tervetuloa kotiin sieltä lumipyrystä. Täälläkin sitä on ollut ihan tarpeeksi. Hiihtelin tänään 18 km eli Kuusamon ympäri. Oli loissstava keli.