sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Balkanin matkan pannunalunen on arvottu

Ostin Balkanin matkan arvontakisan palkinnoksi värikkään pannunalusen Mostarista Bosnia ja Hertsegovinasta.


Onni ja Markun huopahattu olivat tällä kertaa suosiollisia Ellalle, jonka kannattaa lähipäivinä tarkkailla postiaan. Onnea voittajalle!

Suosittelen Balkanin matkaa kaikille. Sieltä löytyy kiinnostavaa niin historiaan mieltyneille kuin auringonpalvojillekin, riippuu tietenkin milloin sinne matkustaa. Tuo seutukunta on aina ollut varsinainen sekametelisoppa niin alueellisesti kuin uskonnollisestikin eikä kai vieläkään mitään harmonista rinnakkaiseloa. Mutta eletään kuitenkin. 
BiH on Balkanin maista kaikista takapajuisin, Slovenia (jossa emme käyneet) vaurain. Me suomalaiset emme edes ymmärrä elintasoa, joka siellä vallitsee. Toisaalta elinkustannuksetkin ovat ihan eri tasoa kuin meillä.

Maisemat lumosivat. En ollut koskaan ajatellut, että Balkanin niemimaa on niin vuoristoinen kuin se oli. Ainoastaan aivan rantaviivaa nuoleva kaistale on matalampaa, muuten on tooooooosi jylhiä vuoria ympäriinsä.
Adrianmeri häikäisee sinivihreydellään eikä se johdu sinilevästä. Jopa satama-altaissa näkee pohjaan saakka, vaikka syvyyttä on metrikaupalla. Meren kimalluksessa silmä ja mieli lepäsivät.

Nyt suuntaan katseeni eteenpäin kohti uutta lomaa ja ... kenties tuttua kohdetta. Sitä odotellessa toivotan kaikille blogin lukijoille mukavaa syksyn jatkoa!


2 kommenttia:

ella kirjoitti...

Kiitos onnettarelle ja Helnalle. Yllätys oli postilaatikossa kun tulin mökiltä. Aina tarpeellinen vehje. Kyllä kannattaa vierailla blogissa. Pieniä yllätyksiä sattuu silloin tällöin. Mitään ei saa jos ei mitään yritä.

Helna kirjoitti...

No niin, niin sitä pitää. Onnea ja iloa pannunalustasta!