tiistai 30. syyskuuta 2014

Dubrovnik, Adrianmeren helmi

Dubrovnikilla on loistava menneisyys. Se on ollut itsenäinen tasavalta, sillä on ollut suuri laivasto joskus ammoisina aikoina ja muutenkin se on ollut merkittävä solmukohta Venetsian ja Konstantinopolin välillä. Loistavahan Dubrovnik on nykyäänkin. Toki kaupunki sai osansa Balkanin sodasta, mutta esimerkiksi Toulousen kaupunki Ranskasta ja UNESCO ovat auttaneet sodan tuhojen korjaamisess ja kaupungin historiallisen vanhan kaupungin entisöimisessä.

Dubrovnik on ERITTÄIN suosittu turistikohde ja sen huomasi. Me olimme liikkeellä liki ennen kukonlaulua, mutta siitä huolimatta väkeä oli kuin pipoa ja poislähtiessämme klo 15 porukkaa oli ainakin miljoona!

Dubrovnikin vanha kaupunki ei poikkea muista vanhoista kaupungeista oikeastaan muuten kuin vähän ehkä kokonsa puolesta. Yksi iso pääkatu, josta haarautuu kapeita sivukatuja ja - kujia. Matkamuistomyymälöitä, kahviloita ja ravintoloita vieri vieressä. 
Toki Dubrovnikin vanhaa kaupunkia kiertävä kaupunginmuuri antaa paikalle oman leimansa, mutta muuten ei pysäytä.

Hieno sää oli piste iin päälle tänä päivänä. Keskiviikkona on ohjelmassa kotimatka, mutta sitä ennen saamme vielä nauttia Cavtatin rennosta rantaelämästä.

6 kommenttia:

Ella kirjoitti...

Joo olen kuullut että Dubrovnik on kaunis kaupunki yhdessä lehdessä kerran oli kirjoitus kaupingista. Aurinkoista meilläkin muuta lämpötila hieman matalampi yöllä -7 nyt ehkä nollassa. Tervtuloa koti Suomeen.

Aili Inkeli kirjoitti...

Luokkatoverimme PiaL oli nuorena tyttönä Dubrovnikissa matkaoppaana pari kesää. Maan nimi oli toinen silloin, kuten myös kommentit kaupungin ihanuudesta :)

Tervetuloa arkeen takaisin!

Tiinu kirjoitti...

Kiitos matkakertomuksesta! On aina mukava kuulla kohteista jos vaikka innostuisi itsekin kyseisestä paikasta, terkkuja matkaseuralaiselle puoli vuotta sitte seurassaan kotimaassa erääseen tuttuun paikkaan reissanneelta myös entiseltä työkaverilta ��

Anonyymi kirjoitti...
Kyytissä olemme yrittäneet pysyä,
olette paljon kauniita maisemia
nähneet. Tervetuloa kot Suomeen.

tv.matu ja jorma

Riitta kirjoitti...

Mainio matkaselostus kaikkineen. Kuvat ei vain voi täysin välittää sitä meren sineä eikä upeita maisemia mitä siellä nähtiin. Olisipa houkutteleva ajatus että koskettamalla vaikka kampasimpukkakeittoannosta voisi tuntea sen maun ! Jatkoa blogikirjoituksiin odotellessa...!

Helna kirjoitti...

Aili Inkeli kaipaili ruokakuvia ja - tarinoita. Kyllä minä jotakin kuvasin, joten yritän koota sopivan reportaasin joko tänne tai sitten www.hyvaaruokahalua.blogspot.comiin