maanantai 1. syyskuuta 2014

Kiertolaiselämää?Ettei blogin seuraajien tai lukijoiden elämä kävisi kovin tylsäksi, polkaisen taas uuden kisan käyntiin. Tämänkertainen otsikko on jokseenkin mystinen ja kiehtova, mutta niin on kohdekin. Arvaatko jo näiden parin lauseen perusteella, minne tieni vie tällä kertaa? Ehkä et, joten annan sinulle myöhemmin muutaman tehtävän ratkaisemista helpottavaa vihjettä.

Tälläkin kertaa kaikki omalla nimellä ja/tai tunnistettavalla nimimerkillä itsensä likoon laittavat arvuuttelijat/kommentoijat osallistuvat autenttisen tuliaisen arvontaan. Osallistumisaikaa on tämän tekstin julkaisuhetkestä aina 2.10.2014 saakka.

Lähden matkalla hyvän ystäväni Riitan kanssa. Hän on myös entinen työkaveri ... en sanonut vanha työkaveri, koska hän ei ole vanha, hänhän on nuorempi kuin minä.
Tulemme todellakin viettämään kiertolaiselämää, sillä emme asetu taloksi kohteissa kuin korkeintaan pariksi yöksi kerrallaan. Emme saa ainoastaan kahta kärpästä (= maata) samalla iskulla, vaan niitä tulee kolme, joskin yhdessä niistä olemme sekä meno- että tulosuunnassa.

Kiertolaiselämämme vie meidät niemimaalle, joka on meille kaikille tuttu
a) turkin kielen vuoriketjua tarkoittavasta sanasta
b) ... ikävä kyllä myös sodista, varsinkin 90-luvun alusta 2000-luvulle saakka
c) samannimisestä makkarasta, jota en kyllä enää nykyään tunnista olevan olemassakaan.

Mikä onkaan niemimaa, jonne matkamme vie?

Osallistu arvuutteluun, kommentoi tekstejä myös matkan aikana ... ja VOITA!

Ellalla kävi satumainen tuuri! Markun amerikkailainen huopahattu (HUOM! Markulla on kaksi huopahattua) toimi arvontapönttönä ja kaikkien kommentoijien nimillä varustetut lappuset oli laitettu hattuun. Ellan nimellä varustettu lappu nousi eikä tässä ole yhtään kotiinpäin vetoa. Peli on avointa ja reilua.
Lahja (kuva alla) on pakattu postitusvalmiiksi ja lähtee Koillismaalle ensimmäisenä arkena.


15 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Kartta oli niin kirjava, että meinasin mennä metsään heti. Mieleeni tuli BeNeLux, jota ei vissiin ole enää ziljoonaan vuoteen käytetty ko. maiden yhteisnimityksenä. Antiikin historiaa...
Nälkäisenä luin vihjeet ja sieltähän se makkarahyllystä pamahti: Balkan!! Nam. Hyvää matkaa!

Helena kirjoitti...

Kiitos Aili Inkeli osallistumisesta! Lycka till! By the way, Benelux-maat ei ole niemimaa ;-)

Aili Inkeli kirjoitti...

Pöh, niemimaa oli niin pienellä kirjotettu eikä sisältynyt vihjeisiin niin kuka sitä ny hoksaa huomioida!! No, pääsitpähän sanomaan :D Vastapainoksi korjasin edellisen kertomuksesi kommentteihin Livohkan ja Auttikönkään sotkut, hehe.
PS. Osallistujamäärän perusteella mulla saattaa olla hyvät mahikset voittaa tämä kisa!

Helena kirjoitti...

Mainoskampanja ei ole vielä alkanut :-), mutta totta puhuen sinulla on voittajavainu. Onnea matkaan! Toivon silti RUNSASTA osallistujajoukon, koska luvassa on hulvattomia juttuja ja ties mitä.

Anonyymi kirjoitti...

Lauvantai-makkaran niemimaa eli Balkan?!

- ANtti

Lauri kirjoitti...

Voitinko tällä kommentilla nyt makkaraa?
Markun kanssa voitais muuten matkustaa Pasilaan, tutustumaan itänaapuriin...
-Lauri

Helena kirjoitti...

Lauri! Nyt vain peukut pystyyn, että onni suosii sinua! Sitähän ei tiedä, vaikka Balkanin makkarapötkö pötkähtää sinulle ;-)

Heli, jolla syntymäpäivä, kun sisko vaan reissaa. Hmpf. kirjoitti...

Ei kannata lähteä, kun siellä tulvii. Kannattaa tankata sitä makkaraa, jos se pitäisi pinnalla. Vastaan Kanada!

Helna kirjoitti...

Holi-täti! Harmillista, että olen juuri sinun syntymän juhlana matkoilla. Koetan pysyä pinnalla, otan vaikka uimarenkaan mukaan. Tsanaba on hyvä vakiovastaus. Pidetään kaikki sormet pystyssä, että Markun huopahatusta nousee voittajapiljetti sinun nimellä.

Anonyymi kirjoitti...

onko sellainen laulu olemassa ,kuin "Balkanin vuorella taistellaan " mutta kun kyseessä on siis niemi niin oliskohan se B:n niemellä jne. Hyvää ja turvallista matkaa.

Helna kirjoitti...

Kuka lienetkään anonyymi? Tiedä vaikka onni osuisi kohdallesi, joten paljasta toki henkilöllisyytesi tai edes tunnistettava nimimerkki.

Heli kirjoitti...

Hjyvä! Tarkista, ett uimarenkaassa pysyy ilma sisällä! Hankalampi päälle asennettuna täyttää puhaltamalla! Maukku syökön huopahatun, jollei nimeni nouse :) No ei vainkaan, voitokas voittakoon!

ella kirjoitti...

anonyyni on anoppi kun yritin panna nimeä niin sormi lipsahti mihin lie ja meni perille. Eipä muuta kuin hyvää ja turvallista matkaa. Tulette näkemääm upeita maisemia. Naattikaa.

lähihoitaja Raija kirjoitti...

On taas kiva odottaa Helenan mukaansa tempaavaa kerrontaa ja kuvia loman eri vaiheista ja paikoista. Veikkaan, että kyseessä on Balkanin niemimaa?
Oikein mukavaa seikkailua Helenalle ja Riitalle!

Sari ja Rokku kirjoitti...

A-luokan makkarat, kuten Balkan, katoavat merkintöjen myötä

Nykyiset makkaran koostumusta ja A-luokan makkaroita koskevat vaatimukset muuttuivat 1.7.2012. Sen myötä makkarapaketeista katoavat merkinnät "A-luokan makkarasta." Muutos liittyy Suomen ja EU:n elintarvikelainsäädännön yhtenäistämiseen.