sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Auguri!

Auguri tarkoittaa suomeksi Onnea!
Tiistaina 3.10. oli minun syntymäpäiväni. Olimme keksineet hotellin vierestä pienen enotecan, jossa olimme edellisiltana käyneet yömyssyllä. Siispä suuntaisimme aamiaisen jälkeen ennen päivän kävelykoitoksia kyseiseen viinibaariin proseccolle synttärini kunniaksi.

Päivän kohteitamme olivat Ponte Vecchio ja Giardino di Boboli.
1300-luvulla rakennettu Ponte Vecchio (=vanha silta) on Firenzen vanhin silta, joka säilyi tuhoutumatta jopa II maailmansodassa! Ponte Vecchiolla on vierivieressä jalokivi- ja kultakauppiaitten myymälöitä.
Kyllä siellä kauppa näytti käyvän. Minä en ostaisi tuolta mitään. Jotenkin liikaa basaarimeininki.
Sillalta on komeat näkymät Arno-joelle, jota reunastavat rakennukset heijastuvat joen pintaan valokuvauksellisesti. Tosi upeaa.

Sillan jälkeen ohitimme Palazzo Pittin, renesanssipalatsin, jossa on gallerioita ja museoita. Vaikuttavan suuri rakennus, jonka ohitimme taas ulkopuolelta.
Palazzo Pittin jälkeen löysimme portin, josta pääsi Bobolin puutarhaan (Giardino di Popoli), rauhallinen vihreä keidas Firenzen keskustan tuntumassa.

Päivä paahtoi kuumasti, joten oli kuljettava puiden varjossa sikäli kuin se onnistui. Hiki pyrki paidan alle ja ohimoille eikä puutarhassa ollut tietenkään minkään valtakunnan juomapaikkaa eikä meillä vesipulloa mukana.
Aikamme kierreltyämme päädyimme takaisin Arno-joen rantakadulle ja lounaalle.

Hotellille palattuamme huoneen oveen koputettiin. Mitä ihmettä? Huoneessa oli jo selkeästi siivottu eli mistä tässä on kysymys.
Avasin oven ja hotellin vastaanotosta herrahenkilö ojensi minulle proseccopullon ja kaksi lasia!!! Olivat huomanneet syntymäpäiväni. Prima! Bellissima!

Ei kommentteja: