sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Dublinissa monta on ihmeellistä asiaa...

Onhan täällä varmaan monta ihmeellistä asiaa, mutta nämä kaksi minua jaksavat huvittaa. Ensimmäinen kummastuksen aihe on lavuaarin vesihana. Näillä kulmin ei tavanomaisesti ole "sekoittajaa", vaan kuuma ja kylmä vesi tulee eri rööreistä.
Tässä hotellissapa onkin vain yksi rööri, mutta kaksi hanikkaa, joista väännetään joko kuumaa tai kylmää. Minun vähäisellä (lue: olemattomalla) insinööriälyllä veden siis pitäisi sekoittua siinä vaiheessa, kun se putkahtaa ulos putkesta. Täällä ei. Toiselta reunalta putken päätää tulee kuumaa vettä ja toiselta kylmää. Valitettavasti älykkyysosamääräni ei riitä siihen, että kuinka saisin käteni pestyä polttamatta näppejäni. Edestakainen liikekään ei tuota sopivaa lopputulosta. Onneksi sentään suihkuhanasta tulee sekoitettua vettä :)

Toinen hassu, ehkä hieman nostalginen juttu on hotellin hissi. Se on kuin Lontoon Underground, jossa tylsistyneen kuuloinen naisääni jankuttaa "Mind your steps" tai "Mind the gap" -varoituksia aina kun ovet avautuvat. Täällä hissin koneistoon majoittunut naisääni (käheä) muistuttaa, että "Door is opening" tai "Door is closing", jos ei sattuisi tajuamaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Tällaisia asioita olen rekisteröinyt Dublinin matkallani. Aili Maltta Inkeli kyseli, että olenko puhellut kenenkään kanssa vai ihanko hiljaa olen ollut. Kerrankin? No, itse asiassa olen hoitanut vain pakollisia tilaamisia ja ostamisia & sen semmoista ääneen. Äänetikin näyttää pärjäävän. Tänään varmaan kuitenkin puhun, koska tapaan illansuussa tuttavamme.

1 kommentti:

Johanna kirjoitti...

Se hanajuttu on hassu. Mietin itsekin monta kertaa samaa että ei ne oikeesti siellä saarilla osaa tehdä sellasta hanaa josta tulis oikean lämpöistä vettä, vaikka kuinka ne yrittää :-)