lauantai 2. lokakuuta 2010

Dublin, Irlanti

Tervehdys Dublinista, Irlannin pääkaupungista, jonka viikingit perustivat vuonna 840. Kaupungissa on puolisen miljoonaa asukasta, siis suurinpiirtein Helsingin kokoinen paikka. Kaupunkikuvaa hallitsee Liffey-joki sekä muutamat merkittävät rakennukset, kuten Trinity College -yliopistoalue, GPO (General Post Office) ja Dublin Castle. Sää on juuri niin oikukas kuin se täällä Brittein saarilla voi olla. Koskaan ei voi tietää, sataako vai ei, mutta sataa joka tapauksessa.

Saavuin Dubliniin (hotelliin) perjantai-iltana paikallista aikaa klo 23.45 (Suomen aikaa klo 1.45). Matkustin Frankfurtin kautta, joten matka-aikaa kului kaikkiaan kuutisen tuntia. Linnuntietähän tänne ei ole niin pitkä matka, mutta Lontoon kautta yhteydet eivätkä lentojen hinnat natsanneet suunnitelmiini.
Lentokentällä sain pikaisesti taksin, jossa olikin todella ystävällinen kuljettaja. Ensinnäkin ymmärsin melkein kaiken hänen puheestaan ja olin jo hetken aikaa varma, että hän keikkailee oppaana, koska hän osasi kertoa yhtä ja toista Dublinista ja sen historiasta vuosilukuineen kaikkineen eikä se jäppinen ollut edes mikään historiankirja iältään.
Hän suositteli minulle kohteita ja tekemisiä näille parille päivälle, jotka täällä vietän.
Oikein mukava alku lomaselle!

Tänään lauantaiaamuna aamiaisen jälkeen vietin hiljaisen hetken Veikko-serkkuni muistolle. Hänen siunaustilaisuutensa alkoi Temmeksellä tänään lauantaina klo 11 Suomen aikaa. "Ihminen kuolee - muisto elää".

Hotellissa on langaton verkkoyhteys, mutta heikonlainen, joten en saanut huoneesta yhteyttä ulkomaailmaan. Piti tulla tänne ala-aulaan kirjoittelemaan.
Tämän jälkeen alan valmistautua päivän ohjelmaan: osallistun hop-on, hop-off -kaupunkikierrokselle, josta nimensä mukaisesti hyppelen pois ja takaisin sen mukaan mikä paikka milloinkin kiinnostaa. Pari kirkkoakin (St Patrick Cathedral ja Christ Church) taidan katsastaa ja ehdottomasti Guinnessin panimon, vaikkei Guinness-juoma lukeudukaan suosikkijuomiini. Viskitislaamossa en aio käydä, koska se on vielä vähemmän lähellä makutottumuksiani.
Liffey-joen rantamaisemia pitää myös tutkailla ennen hämärän laskua sekä tuossa nurkan takana olevaa Temple Bar -aluetta, joka on ikäänkuin Dublinin vanha kaupunki kapeine kujineen ja tuhansine turisteineen. Alueella on tietty myös lukematon määrä pubeja (illallinen taksikuski sanoi, että täällä ei kerrota taksille osoitetta minne ollaan menossa, vaan esimerkiksi "Graingers' pubin" tienoille, kiitos!). Siistiä.

Tämä tällä kertaa ja seuraavalla päivityskerralla jo autenttisia kuviakin.
Helena

2 kommenttia:

Aili Maltta Inkeli kirjoitti...

Toivottavasti sateesta huolimatta ilma on lämpimämpi kuin meillä: vain +5 ja tihkusadetta. Ootkos ottanu ihan omaa aikaa itsellesi, kun ei siippa tunnu olevan mukana? Hyvä! Nauti matkasta!

markku kirjoitti...

Siippa kirjoittelee Kuusamosta äitin ja iskän luota. Päivällä oli kahvakuula kisat (SM) ja sijoitus siipalla oli 6. Ei paskemmin. Terveiset meiltä kaikilta. Arvaa kuka käskee tulla terveenä kotiin. Hyvää loman jatkoa ja hyvää huomista syntymäpäivää. Rakkain terveisin.