perjantai 3. helmikuuta 2012

Hiihtolomaviikon päätös

Viimeisenä laskupäivänä kokoonnuimme taas tavanomaiseen tapaan kabiinin ala-asemalle klo 9. Koolla oli oppaan lisäksi Anja ja meidän porukka.
Michelle lupasi olla kanssamme aamupäivän ja vetäytyä lounaan paikkeilla valmistelemaan huomista transfer-päivää.
Kylässä lämpötila oli -12,5C, joka tarkoittaa ylhäällä muutamaa lisäastetta. Onneksi aurinko paistoi, vaikkei siitä mitään iloa ollut ainakaan lämmön suhteen.

Laskimme pari laskua ja sitten oli pakko päästä lämmitelemään. Mittari näytti -14C ja pureva viima lisäsi asteita ainakin kymmenellä. Sormet, varpaat ja kaikki muutkin paikat olivat umpijäässä.
Michelle sai suosteltua meidät laskemaan suojainen rinne El Tarteriin, jonka jälkeen voisimme jo suunnata kohti lounaspaikkaa. No, se suojainen rinne oli kohtuullinen, mutta jouduimme sen jälkeen nousemaan huipulle asti --- ja siellä vallitsikin melkoinen myrsky!!!
Aurinko paistoi, mutta tuuli oli käsittämättömän kylmä. Jouduimme tosi hitaaseen hissiin, johon tuntui paleltuvan. Eikä siinä vielä kaikki: jouduimme tarpomaan vastatuuleen alas asti. Huh huh.

Sen jälkeen kaikki kääntyikin pelkästään myönteiseksi. Lounastimme jälleen kerran El Mercat del Pissä, jossa meitä palveli superihana argentiinalainen Jorge. Tavattoman ystävällinen ja sydämellinen herrasmies, joka on täällä töissä sesongin ajan ja palaa kesäksi kotiin Mendozaan Argentiinaan.

Tällä kertaa emme saaneet vakiopöytäämme alakerrasta, mutta sen sijaan Jorge ehdotti, että menisimme privaattiosastolle parvelle :)
Hän toi meille taas amuse bouchet, jonka jälkeen nautimme edellisen kerran tapaan iberico-kinkkua ja kuumaa camembert-juustoa tomaattihillolla. Nam nam nam.
Pääruoaksi valitsimme merellisen paellan, joka tarjoiltiin suuresta pannusta. Aivan super.

Ruokailun päätteeksi Jorge toi pieniä makeita amuse boucheja tai miksi kutsutaankaan ruoan jälkeen tarjottavia keittiönterveisiä. Loppujen lopuksi hän kiikutti vielä pöytään lasilliset cavaa - on the house.

Vaikka päivä oli edelleen aurinkoinen, sää ei kuitenkaan ollut lämmennyt ja seurueemme naisväki päätti laskea kylään ja välttää siten enemmät paleltumavammat.
Nyt odotellaan iltaruokaa ja sen jälkeen esitettävää ohjelmanumeroa.

Lauantaiaamuna klo 4.00 Michelle tulee hakemaan meidät kotimatkalle, ensin Barcelonaan ja sieltä takaisin Helsinkiin.

1 kommentti:

markus- kirjoitti...

Kylläpä te ootta olleet hyvää pataa Jorgen kanssa matkan aikana ku noin hyvää huolta piti teijän kööristä loppuun saakka =)