keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Omatoimipäivä



Keskiviikkona Michelle-oppaalla oli pyykkipäivä niinkuin oppailla tapaa olla ainakin kerran viikossa. Varmaan hän teki toimistotöitäkin tai oli itsekseen rinteessä, kuka tietää.
Meille hänen pyykkipäivänsä merkitsi oma-aloitteista toimintaa, mutta hyvin selvisimme. Anja kysyi alkuviikosta, että huolimmeko hänet mukaamme tänään ja tottahan toki huolimme. Hän sanoi, ettei uskaltaisi yksin matkustavana lähteä omin päin tulkitsemaan rinnekarttoja ja parhaita reittejä.

Taas kabiinilla ylös ja aluksi muutamia lämmittelylaskuja oman kylän puolella. Olipas hohdokasta pyyhältää koskemattomilla  "kissan" jäljillä. Minä vähän ahnehdin, kun tuntui suksi luistavan --- ja kas, kohta otin tuntumaa andorralaisten kotimaahan. Latupartio (Markku&Jukka) olivat välittömästi paikalla, mutta se oli vain "mukava muksahdus", ei vakavampaa.

Lounasajan lähestyessä siirryimme kohti El Tarteria, jossa olimme lounastaneet sunnuntaina El Mercat del Pissä. Paikka oli niin viehättävä, että sinne oli päästävä uudelleen.
Jorge pani tänäänkin parastaan: aluksi hän tarjoili ilmaiseksi sunnuntaiseen tapaan pienet tapas-tyyppiset amuse bouchet ja lounaamme päätteeksi taas makeita suupaloja.
Ibericoa ja tomaattisalsaa
Kuumaa camembertia ja tomaattiHILLOA

 Palvelu on ensiluokkaista, ruoka äärettömän hyvää eikä hintakaan ole huikea, vaikkakin hiihtokeskusluokkaa keskieurooppalaisittain.

Aamupäiväksi oli luvattu lumisadetta, mutta sitä kesti koko päivän. Lumisade ei kuitenkaan haitannut näkyvyyttä ja jopa aurinko pääsi paistamaan ohuen pilviverhon läpi. Itseasiassa lounastauon ajan oli kaikista kauneinta tänään!

Hyvä ilma, suurenmoinen tiimi, paljon rinnekilometrejä ja rasittuneet jalat - mitä muuta voi onnistuneelta päivältä odottaa.

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Helna se on niin maanläheinen muksahduksineen :)

Ella kirjoitti...

Ilimoja piisaa, pakkasennätys taas Kuusamossa -39,2, joten Kuusamo jyrää. Kaunista on sisältä katsottuna aurinko paistaa ja puut ovat kauniin lumiset oikein postikorttimaisema. Helenalle sattui " mukava muksaus ". Hyviä kelejä sinne loppuajaksi ja tervetuloa tänne pakkasiin.