tiistai 31. tammikuuta 2012

Ohutta yläpilveä

Kolmas laskupäivä valkeni pilvisenä, vaikka sääennusteen perusteella odotimme muuta. Onneksi lumisade oli hyvin heikkoa, joten suuntasimme reippaasti kohti kabiiniasemaa.
Markku investoi uusiin laskettelulaseihin, koska vanhojen lasien pesu ei tuottanut toivottua tulosta: näkyvyys liki nolla. No, nyt hänellä on angrybird-tyyliset lasit ja näkyvyys monta merimailia.

Andorra sijaitsee Pyreneillä, joka tarkoittaa että rinteiden profiili on paljon Alppeja "pyöreämpi". Siitä aiheutuu taas se, että täällä on paljon sinisiä "jollottelurinteitä" ja aika paljon lykittäviä osuuksia. Jos ne hyödyntää oikein, saa hyvää harjoitusta yläselälle :) Toisaalta rinteet ovat aika pitkiä, joten reidet huutavat melkolailla hoosiannaa.

Oppaamme Michelle laskee laudalla ja menee muuten melko lujaa. Antti telluilee sutjakkaasti, Johanna tyylittelee, Jukka-poika tuulettaa kädet levällään, Markku on kuin tankki ja Helena varmistelee jokaisen käänteen --- eikä aina niin tyylikkäästi. Olemme saaneet Team Läskikasaan vierailevan jäsenen, Anjan, joka tuuttaa ikäisekseen semmoisella vauhdilla, että pois alta oksat ja männynkävyt.

Koko aamupäivä mentiin ilman välivesitaukoa, joka kostautui lounaan jälkeisenä lässähtämisenä. Pidämme normaalisti aamupäivällä ennen lounasta yhden tauon, mutta tänään porukasta tuntui, että lasketaan niin kauan kuin on näkyvyyttä. Ja me laskettiin.
Lounastauko venähti sen takia liki parituntiseksi, jonka jälkeen olisikin voinut jäädä sinne. Niinpä laskimme vain pari kolme rinnettä ja palasimme kylään. Tämänpäiväiset rinteet eivät olleet maailman parhaassa kunnossa: paikka paikoin oli jäätä, jonka päälle oli noussut irtokiviä pyörimään.

Eli tämmönen päivä tällä kertaa.
Anja ja Jukka

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Mukavat, ytimekkäät kuvaukset laskettelutyyleistänne! Samoin kuin reissun sujumisesta tähän saakka, naatiskelkaahan te, kun me kärvistellään.
Yritän henkisesti valmistautua maaliskuun puolivälin Syötteen reissuun (firman piikkiin!!). Pulkkamäki tuntuu turvallisimmalta vaihtoehdolta. Olisko Andorrassa komia mennä pulkalla alas??

Timon runosuoli kirjoitti...

Pakkanen paukkuu nurkissa (Kuusamon ennätys -38,7), pirtissä lämmin on täällä, näinpä pikku tiaisen hyppivän aidan päällä.Liekö kylmä vai nälkä jne. ( Timon röyhellys)