sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lasketellen Grand Valirassa Andorrassa

Jokavuotinen lasketteluloma lähestyy! Kolmen viikon kuluttua ensimmäinen laskupäivä on jo illassa. Niin se vain menee.
Etukäteisvalmisteluina olemme huollattaneet suksemme, Markku osti uudet sauvat vanhojen Kerma Turbojen tilalle ja vaatevarastoakin on hieman päivitetty. Meillä ei ole hetkenkään tuntumaa suksilta tälle sesongille, mutta kaipa sitä aina alaspäin pääsee.

Tämänvuotinen kohteemme on Grand Valiran laskettelualue Andorrassa, tarkemmin Soldeun kylässä Pyreneillä. Andorra on yksi Euroopan lilliputtivaltioista, joka sijaitsee Ranskan ja Espanjan välissä. Maata hallitsevat Urgellin piispa ja Ranskan presidentti eli joka paikkaan se Sarkozykin ehtii.
Andorra on muuten Euroopan korkeimmalla sijaitseva valtio, keskikorkeus lähes 2000 metriä ja Soldeun kyläkorkeuskin on 1800 m.

Soldeu on yksi lumivarmimmista hiihtokeskuksista, tosin lunta taitaa olla nyt ihan mukavasti kaikkialla muualla paitsi Suomessa. Andorra ei kuulosta kovin tyypilliselle talviurheilupaikalle. Todennäköisesti se on kuitenkin hyväksi havaittu, sillä viikko meidän jälkeen Soldeussa lasketaan ensimmäistä kertaa naisten maailmancupin osakilpailu. Eli Poutiaisen Tanjakin kurvailee niillä rinteillä meidän jälkeen.

Me emme tietenkään lähde hiihtelemään kaksistaan, vaan tämä on perinteinen, jokavuotinen Team Läskikasa-matka. Tällä kerralla Jukka-pojallakin on ihan oikea oma sänky, ettei tarvitse punkata missään kokoontaitettavassa hetekassa.
Lennämme lauantaina 28.1. Helsingistä Barcelonaan ja sieltä bussikyydillä (n 3 h) perille. Paluu seuraavana viikonloppuna samaa reittiä.

Julistan jo nyt tavanomaisen kisan avatuksi: kaikki lomaviikon aikana (29.1.-3.2.) blogikirjoituksiamme omalla nimellä tai tunnistettavalla nimimerkillä kommentoineet osallistuvat pienen tuliaislahjan arvontaan.
Ensimmäinen postaus  tapahtuu todennäköisesti juuri tuolloin sunnuntaina 29.1.

Kiitos kaikille blogin lukijoille ja erikoiskiitos kommentoijille!!! On aina jännittävää tsekata, onko kukaan käynyt lukemassa kuulumisemme tai antamassa palautetta.
Lukijakilpailun palkinnoksi hankittiin katalaaninkielinen Andorrasta kertova kirjanen. Jos teksti ei avaudu voittajalle ihan heti, niin ainakin siinä on kivoja kuvia katseltavaksi. Ja voittaja on Aili Inkeli!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

siitä se lähtee!

t. Olavi

Anonyymi kirjoitti...

Mukavaa laskettelulomaa teille molemmille!

t. Terhi