perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kuusamo ja vähän Ranuaakin

"Kuusamo
Papapapapaapapa
papapapapapaa
papapapaaaaa
Kuusamo
papapapapaapaaaaaaaa
Paapapaapapapapapaaa.

Kuusamo
Nyt kutsuu mua Kuusamo.
Metsän näen jämäkän,
ja vaaran sinertävän.
Kuusamo,
Nyt kutsuu mua Kuusamo.
Sieltä vaan mä rauhani saan."


Kesälomamme toinen sukulaisosuus sijoittuu aina Kuusamoon, jossa Markun vanhemmat asuvat ja jossa on kesäasuttava järvenrantamökki.
Kuusamon kunta on perustettu vuonna 1868 ja kaupunki se on ollut vuodesta 2000 lähtien. Kaupungistumisesta, so. liikennevalojen määrä on tuplaantunut, huolimatta me käymme edelleen mökiltä KIRKOLLA tai KYLÄLLÄ täydentämässä varastoja tai muuten ihmisten ilmoilla.

Kuusamon toki tuntevat kaikki eikä vähiten Rukan takia, mutta Kuusamossa muutakin kuin Ruka: mm. Julma Ölkky (kanjonijärvi Etelä-Kuusamossa), Kiutaköngäs (Oulankajoen koski), Karhunkierros (vaellusreitti) sekä KEV Kuusamon Erä-Veikot ja sitä edustaneet/-vat maineikkaat urheilijat (Kalevi Oikarainen, Pirkko Määttä, Pasi Saapunki, Anssi Koivuranta ja Markku T).
Rock-yhtye Zero Nine ja Kepa Salmirinne ovat myös kuusamolaista alkuperää, Kepa jopa pilkkinyt pikkupoikana ystävämme Jukan kanssa samassa jäätyneessä lätäkössä!!!
Inside-juttuna on vielä mainittava, että postimies Pätsin LeKissä pelaava jääkiekkomaalivahti on myös kotoisin Kuusamosta.

Meidän Kuusamo-osuus kului yksinomaan mökillä. Kävimme toki lenkilläkin, mutta enimmäkseen otimme löysin rantein.Keskiviikkona Markku lähti KYLÄLLE kahvakuulaharjoituksiin sisarenpoikansa Tuomaksen kanssa ja minä lyöttäydyin mukaan. Jäin Puutteenkylässä pois kyydistä ja hölkkäilin sieltä KIRKOLLE (9,8 km).
Jos tätä nyt lukee joku, joka näki 18.7. illalla Koskenkyläntien varressa oudon kulkijan, se olin minä. Minusta nimittäin tuntui, että tiellä kulkeneiden autoilijoiden oli ihan pakko hiljentää kohdallani ja "vahata suu auki" kulkijaa.

Markku uida polskutteli tuon tuostakin ja varsinkin saunomisen yhteydessä, mutta minua ei enää kylmä vesi kiehdo.


Näkymä laiturinnokasta Kuusamojärvelle
Lomaviikon päätteeksi ajelimme vielä Ranualle, jossa järjestettiin Markun isänpuolen serkusten ensimmäinen tapaaminen.
Aikuisikään eläneitä serkuksia on ollut kaikkiaan 49, joista on nyt kuollut 4 henkilöä.
Arvatkaapas, montako oli paikalla Ranuan eläinpuistolla lauantaina 21.7.? Vastaus on: 29 serkusta. Se on paljon se. Kauimmainen eli Kaarina oli tullut Tukholmasta asti ja kyllä moni muukin oli tullut mukaan muualta kuin Ranualta.
Hauskaa oli yllin kyllin ja näyttäisi sille, että uutta tapaamista odotellaan jo kovasti.


Vielä nimeämätön jääkarhun pentu

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuliko tansseissa käytyä? Anu

Aili Inkeli kirjoitti...

Se yks serkkupoika pitääkin laittaa tiedustelupalvelun hakuun heti, kun ko. etsivät palaavat lomilta :D)
(Tätäkään inside-juttua ei paljasteta tarkemmin.)