lauantai 7. heinäkuuta 2012

Nostalgiaa: kesälomamatkalla jossakin päin SuomeaMuistatko nostalgiset radiouutisten yhteydessä joskus 70- ja joskus vielä 80-luvullakin luetut kuulutukset: "Perhe Virtanen Helsingistä, joka on matkalla jossakin päin Suomea sinisellä Anglialla, pyydetään välittömästi ottamaan yhteyttä naapurin Maijaan."? Enää ei kuule sellaisia, koska jokaisella kulkijalla on kännykkä. Nyt soittaa rimpauttaa vaikka tunnin välein ja kysellä kuulumisia.

Me aloitamme kesäloman sukulaisosuuden ensin pohjoispohjalaisittain.
Tänä vuonna ei ole luvassa merkittäviä työleirimäisiä urakoita, vaan ehkä (paino sanalla ehkä) teemme pihapiirin ylläpitotehtäviä ja ihan varmasti kuntourheilemme. Joku päiväkeikkakin voidaan heittää sadan kilometrin säteellä, kenpä tietäisi sen.
Toivottavasti äitiliinin mantsikan mollukat ehtivät kypsyä!

Reissun toisen osuuden vietämme Koillismaalla ja toivomme tietenkin, että sääsket ovat kuolleet sukupuuttoon, joka sinänsä on täysin utopistinen toive.
Koillismaalla meistä tulee mökkihöperöitä, ellemme sitä jo ole. Kiusallisista hyönteisistä, ml. edellämainitut sääsket ja paarmat, huolimatta juoksentelemme mökkiteitä ja Markku ainakin ui jääkylmässä järvessä.
Varmuuden vuoksi pakkaamme kumisaappaat peräkonttiin, josko vaikka pääsisi hillasuolle!Pysy kanavalla, niin tiedät missä mennään.
Muistathan, että kesälomatekstien kommentoijat (nimi tai tunnistettava nimimerkki) osallistuvat pienen lahjan arvontaan heinä-elokuun vaihteessa.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itä- Länsi olisi Sotkamossa 20.-22.7.2012 notta kun se Yankee stadium isosa omenasa jäi kokematta niin Sotkammoon sitte.

Helna kirjoitti...

Harmittavaa, mutta olemme juuri tuolloin Runawayboysissa (oik. Ranua). Kyllä kaikenlaiset pesikset jäävät nyt näkemättä.
Vielä kun ratkaisisi kuka sinä anonyymi olet!

HILLAAN MAHTUJA kirjoitti...

Enpä tiedä mistä sait nuo komeat hillankuvat silloin kun olitte mökillä. nyt on toinen juttu löytyy jopa kypsiä hilloja, Kokkokosken tiellä on varsinainen hillaralli päällä. Lähdin aamulla mökiltä 5.40 hillaan niin eikos kohta toinen auto huristeli ja HUOMASI MINUT HILLA PLÄNTISSÄ NIIN EIPÄ TULLUT SAMLLAE MÄTTÄÄLLE JA KÄVI KÄÄNTÄMÄSSÄ AUTON JA TULI TAKAISIN JA MENI KAIT KATSELEMNAAN VAPAITA RÄMEITÄ.

Helna kirjoitti...

Hillaan mahtujalle kerrottakoon, että blogin hillakuva on netistä kopioitu, ei siis tämänkesäistä satoa!