maanantai 7. lokakuuta 2013

La Villa Nice Victor Hugo

Kirjoitan poikkeuksellisesti hotellista, jossa majoituin synttärilomaseni aikana Nizzassa Côte d'Azurilla.
Varasin majoituksen www.booking.com kautta niin kuin aika usein teen. Määrittelin vähimmäistähtitason sekä edellytin aamiaista ja wifi-yhteyttä.
Aamiaisedellytys sen takia, että en löytänyt mistään eepoksesta tarinaa siitä, että Nizzassa olisi esimerkiksi berliiniläistä tapaa saada aamiaista kaikista kulmakunnan kuppiloista ja jopa iltapäivään asti.

Valitsin Hotelli La Villa Nice Victor Hugon, joka sijaitsee neljän korttelin päässä Promenade des Anglaisilta ja liki saman matkan päässä Place Massénalta eli ihan pelipaikoilla. Booking.comin sivuilla joku suomalainen mieshenkilö oli antanut hotellista myönteistä palautetta, joka sekin osaltaan puolsi ratkaisuani.
Likietuinen sijainti on mainio myös sen kannalta, ettei tarvitse ottaa taksia lentokentältä, vaan nousta bussiin ja jäädä Congrés/Promenade -pysäkillä pois ja kävellä perille. Sama toimii myös toiseen suuntaan. Hintaa lystille tulee kuusi (6) euroa (2013) per suunta.

Hotellirakennus taitaa edustaa belle epoque -tyyliä, jota Nizzassa on viljelty laajalti
Hotelli on käsittääkeni yksityisomistuksessa ja omistajilla on Reimsin lähellä viinitila, joka tuottaa Ployez-Jacquemart -shamppanjaa, jota saa ostaa hotellin baarista vaikkapa kotiin vietäväksi tai vain lasikaupalla paikan päällä maisteltavaksi. Hinta ei ollut kova, mutten silti lähtenyt raahaamaan pulloa matka-askissa - muutenhan en olisi sitä saanutkaan turvatarkastuksesta läpi.Huoneeni oli rakennuksen kuudennessa (6.) kerroksessa, jonne kertyi kaikkiaan 132 porrasta. Käytin hissiä vain kahdesti: tuloiltana ja lähtöpäivänä matkalaukun kanssa, muulloin kävelin rappuset reippaasti puuskuttaen ylös ja alas.
Huone oli siisti ja rauhallinen, vaikka ikkuna antoi vilkkaalle Boulevard Victor Hugolle.Pesutilatkin olivat riittävänkokoiset. Ainoan miinuksen annan WC-istuimen lorinasta. Jos en painanut huuhtelunappia riittävän kauan, vesi jäi lorisemaan ikiajoiksi. Lorinan lopettamiseksi pitikin sitten tehdä töitä. Kolmantena päivänä jo hallitsin homman.


Hotellin aamiainen tarjoiltiin pohjakerrokseen sisustetussa, tosi viehättävässä tilassa. Vaihtoehtoina oli pieni petit-déjeuner (6 e) tai Le petit-déjeuner buffet (12 e), joista ensimmäiseen kuului vain kuuma juoma (kahvi, tee tai kaakao), lasillinen mehua ja kaksi pientä croissanttia.
Puhvetti tarkoitti koko pöydän antimien hyödyntämistä: kahvia/teetä, mehua, leipää, croissantteja, keitettyjä kananmunia (piti itse keittää laitteessa!), juustoja, kinkkuja, hedelmiä ja jugurttia. Taisi siinä olla vielä kakunpalasiakin, mutta ei tietenkään viipalettakaan tomaattia tai kurkkua tai salaattia. Maassa maan tavalla.

Hotellin henkilökunta oli hyvin ystävällistä ja mikä parasta, he puhuivat kaikki tosi hyvää englantia.

Suosittelen kaikille Nizzan kävijöille Hotel La Villa Nice Victor Hugota. Hotellin osoite on 19 Boulevard Victor Hugo, 06000 Nice.

1 kommentti:

Aili Inkeli kirjoitti...

Nonnii, nythän minä voinkin lähettää sulle synttärikortin hotelliin, kun vihdoin se osoite rämpsähti esille. Höh.
On muuten hulppea punkka - vai kuvasitko panoraamalla? Viihtyisää kaikin puolin.