perjantai 4. lokakuuta 2013

Perillä Côte d'Azurilla

Syntymäpäiväni iltana saavuin perille lämpimään Côte d'Azurin pääkaupunkiin Nizzaan.
Nousin lentoasemalla kaupungin keskustaan menevään bussiin, joka oli täynnä kuin Turusen pyssy. Olin lukenut etukäteen, että bussilla 98 matka kestää noin puoli tuntia, mutta mielestäni olimmekin Congrés/Promenade -pysäkillä nopeammin.
Kävelin neljä korttelia Rue du Congrés -katua Boulevard Victor Hugolle ja olin perillä. Ilman sakkokierroksia tai edes kartan tutkimista (olin maalannut karttaan reittini!).

Hotellini, josta kerron matkan päätteeksi enemmän, on ihan pelipaikoilla ja on tosi viihtyisä. Henkilökunta on hyvin ystävällistä ja kaikki puhuvat loistavaa englantia, joka ei ole kaikille ranskalaisille  tyypillistä.

Perjantai valkeni puolipilvisenä, mutta edelleen hyvin lämpimänä. Ihmiset kulkevat paitahihasillaan ja shortseissa. Oikein sopiva keli kaupunkiin, jossa parhaita ajanvietteitä ovat oleilu ja kuljeskelu.
Minun ohjelmassa on tänään Promenade des Anglais -kävely. Rantabulevardi on kuulemma seitsemän (7) kilometriä pitkä, joten jos käyskentelen sen jokseenkin päästä päähän, saan oikein oivan treenin.

Hotellihuoneen ikkunasta avautuu tällainen näkymä

L'Église Réformée de Nice -kirkko hotellin kulman takana


Synttäripäivän kunniaksi nautittu yömyssy

2 kommenttia:

Aili Inkeli kirjoitti...

Sullahan on siellä lokoisaa, sielunhoitokin nurkan takana :) Lähetäpä tänne edes lämpimiä ajatuksia, ettei tartte luihin asti menevässä tuulessa kaamean kateellinen olla.
Nauti!!

Aila Maria kirjoitti...

Onnea matkaan toivoo Aila