sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Berliinissä riittää nähtävää

Parin viimeisen Berliinin päivien ohjelmaa piti oikein miettiä. Turistirysäkohteita riittää, mutta jaksaako niihin kaikkiin rynnätä, se on eri asia. Markku oli torstaista lähtien konferenssissa, joten minulla jäi aikaa anopin kanssa surffailuun siellä sun täällä. 
Nivelien liikkuvuuden ja muutenkin yleisen kunnon ylläpitämiseksi kävelimme vähintäänkin maileittain. Viimeisenä päivänä anoppi tosin totesi, että kahden viikon lomalla loppuisi kunto!
Toiseksi viimeisenä päivänä kävimme East Side Galleryssä katsomassa kuuluisa Breshnevin ja Honeckerin pussailukuva. Spree-joen rantaan on jätetty reilun kilometrin verran vanhaa muuria pystyyn, josta on muodostunut kuvataiteiljoiden pyhiinvaelluspaikka.
Sunnuntain ohjelmaksi muodostui U-bahn matka Olympiastadionille, joka toimi 1936 Berliinin olympialaisten näyttämönä. Tänä päivänä se on tietenkin myös Hertha Berliinin kotiareena, mutta on siellä kisailtu monta muutakin kertaa, mm. esimerkiksi yleisurheilun MM-kisoissa. 
Viimeisen kuvan kello on tulla tupsahtanut kellotornista maahan vuonna 1947 jonkun räjähdyksen (explosion) takia. Kai se sota oli siihen mennessä loppunut, mutta niin vain oli kello pudonnut maahan. Nykyisessä kellotornissa on uusi kello, ettei tätä tarvitse soitella.

1 kommentti:

mummeli kirjoitti...

Kiitos matkaseurasta. Reissu oli kovin mielenkiintoinen. Näki paljon, sai kiivetä portaita ja koettaa piipertää toisten perässä kun ottivat kahden metrin askeleita. Mutta perässä pysyin vaikkakin 10 metriä jäljessä. Kerran vain tutustuin lähemmin Deutschlandin maaperään kun tuiskahdin turvalleni. Mutta kuten sanottu Suomi on monesti tuhkasta noussut ja ylös pääsin minäkin ilman apuvoimia (oli kuulema pari herrasmiestä olleet valmiina hinaamaan minua pystyyn). Reissu oli kuitenkin mukava.