perjantai 5. joulukuuta 2014

Kirkkokierros, josta ei tullutkaan kirkkokierrosta

Perjantaiaamuna Markku lähti aikaisin konferenssipaikalle ja me jäimme mummin kanssa vielä makoilemaan kämpille. Normaaliin aamiaisaikaan (klo 10.15) olimme kuitenkin jo naamat kammattuna laskeutumassa hissittömän talomme 87 rappusta kadulle. Tarkoituksena oli aamiaistaa samassa korttelissa sijaitsevassa Exquisassa. Ja niin teimmekin eikä se ollut ollenkaan huono vaihtoehto. Tähän mennessä halvin aamiainen ja kooltaan suurin. Tälle päivälle sattui sadekeli, mutta onneksi se ei ollut kaatosade, vaan pikemminkin alhaalla leijunut sumu tuli ohuena vaippana maahan. 
Ajoimme U2:lla Klosterstrasselle tarkoituksena käydä Nikolai Viertelissä Nikolai Kirchessä, mutta sinnepä olikin pääsymaksu, joten tyydyimme töllistelemään kirkkosaliin lasisen oven läpi.
Seuraavaksi olisi ollut kulkureitillä Berliner Dom, joka yllätys yllätys pommitettiin II maailmansodan melskeissä tuhannen kappaleiksi, mutta on sittemmin restauroitu entiseen kukoistukseensa. Ei me silti menty tuomiokirkkoon, koska se teki kuitenkin sopimattoman lenkin matkasuunnitelmaan. Se jäi vaikkapa huomiselle päivälle.
Tallustelimme kohti Gendarmenmarktia, jonka joulumarkkinoita kutsutaan Berliinin kauneimmiksi joulumarkkinoiksi mm. ympärillä olevien rakennusten takia. Siinä on mm. Französischer Dom ja Konzerthaus. Ranskalaiseen tuomiokirkkoon päästäkseen olisi pitänyt kiertää jonnekin toiselle puolelle, joten niin jäi sekin herranhuone katselmoitamatta.
Aikamme Gendarmenmarktilla kierreltyämme hyppäsimme taas U2:een ja ajoimme Wittenbergplatzille ja ryhdyimme shoppailemaan KaDeWella. Heti ulko-oven vieressä kello-osastolla oli tarjolla mm. 8700 euron hintainen miesten Tag Heuer -kello. Harmi, että Markku ehti juuri uusia kellonsa, olisin muuten ostanut hänelle uuden aikaraudan 😉. 
Minulta oli tilattu tuliaisena Deutschlands bester Bäcker -niminen kirja, jonka ostin plus jotakin tähän blogiin liittyvää myös.

Lopuksi hurvittelimme KaDeWen 7.kerroksen ravintolassa.Ei kommentteja: