keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulumarkkinasurffailu Berliinissä aloitettu

Aloitimme lomasemme ensimmäisen päivän myöhäisellä aamiaisella Anna Blumessa, joka oli meille Markun kanssa tuttu jo toissakesäiseltä matkaltamme. Valitettavasti lumouduin kolmikerroksisesta herkkulautasesta niin paljon, etten tajunnut edes kuvata sitä. Kinkkua, salamia, kalkkunaleikettä, monenlaisia juustoja, graavilohta, salaatteja, hedelmiä ja ties mitä oli tarjolla. Onneksi sentään kahvikuppi ja leipäkori ikuistuivat kuviksi.Berliinissä oli tänään hieman kolea ja pilvinen sää, mutta me lähdimme sitä uhmaten kohti Bornholmerstrassea, jossa Berliinin muuri ylitettiin ensimmäisenä 9.11.1989. Alue ei ole sinänsä mitenkään vetovoimainen, mutta historian havinaa silti. 
Ostimme viiden päivän lipun julkisiin kulkuvälineisiin, ja niinpä "ajaa hurrootettiin" jo tänään edes takaisin U-bahnilla (U2), S-junalla (S8 ja S9) ja vielä bussillakin (M45). 
Bornholmer Strasselta otimme suuntiman kohti Charlottenburgin linnaa, josta päätimme aloittaa joulumarkkinoiden koluamisen. Siitä tulikin turha reissu. Olimme siellä jo klo 13.30 ja markkinat avautuvat vasta klo 15! No höh, kävimme silti nauttimassa ekat glühweinit läheisessä Brauhaus Lemkessä ja lähdimme kohti Kaiser Wilhelms Gedächtnis Kircheä, jonka luona anoppi sanoi olevan myös yhdet Berliinin yli 50 joulumarkkinoista. Ja sieltähän ne löytyivät. Käytiin toki kirkossakin sisällä.


Ja taas joimme glühweinia ja Markku söi bratwurstia:Nyt otamme ettoset ennen iltaruokaa.

Ei kommentteja: