maanantai 25. tammikuuta 2010

Pari päivää takana


Saavuimme Ischgliin Paznauntaliin Itävaltaan lauantaina myöhään iltapäivällä. Onneksi tänne ei ole pitkä matka Innsbruckista, vain 1½ tunnin bussimatka. Ischgl odotti entisenlaisena eli pittoreskina. Kaikki järjestelyt eivät valitettavasti menneet ihan nappiin ja se laitetaan (ehkä) Finnairin/Aurinkomatkojen/SunSkin piikkiin. Ensin meidät ja meidän matkatavarat jaettiin kahteen bussiin, mutta onneksi matkapuhelin on keksitty eli saatoimme sähköttää toisillemme käytännön asioista, joita oppaat järjestelivät bussimatkan aikana. Ilmoittauduimme myös illan yhteiseen ruokailuun, jossa ei loppujen lopuksi ollut meille tilaa :( Toki me löysimme ruokaa omin avuinkin.

Ohut alppi-ilma ja lentomatkan aiheuttama jetlag tekivät tehtävänsä: huonekunnassa tuli hiljaista klo 22.00.

Ensimmäinen rinnepäivä oli sunnuntai, johon lähdimme oppaamme Cecilian johdolla. Sää oli puolipilvinen ja lämpötilakin mukava, ehkä muutama miinusaste. Rinteet ovat kohtalaisessa kunnossa, pääosin kovia, joten lumisade olisi erinomainen asia eli rinteisiin tulisi niin hieman pehmeyttä.

Sunnuntaina sattui peräjälkeen pari kaatumista (EI meille), joista molemmat vaativat sairaalakäynnin Innsbruckiin ja tietojemme mukaan myös polvileikkauksen ainakin toiselle.

Maanantaina eli tänään kirjoituspäivänä olimme omalla porukalla Höllenkarissa ja Vesilissä. Hienoja, pitkiä rinteitä, mutta sitä lunta voisi olla enemmän. Kovissa ja jäisissä rinteissä laskeminen vaatii kanttia sekä suksilta että laskijalta!

Majapaikasamme on upea saunaosasto, jossa on tavallinen (suomalainen) sauna, höyrysauna ja infrapunasauna, mutta suihkut ovat jotakin ihan ihmeellistä. Vettä, kylmää tai kuumaa, tulee yllättäen milloin mistäkin suunnasta ja eri voimakkuuksilla. Seiso sitten siinä jääkylmässä suihkussa pää shampoossa!

Tirolissa siis kaikki hyvin. Yritämme lisätä kuvia tuonnempana. HOtellin nettiyhteys ei ole nopein mahdollinen eli kuvien lisääminen vaatii kärsivällisyyttä.

2 kommenttia:

heli kirjoitti...

Itävallassa siis kaikki hyvin :) Wunder-bra! En sitten ehtinyt viestiä huonoista yhteyksistä ketään enkä missään, sortsi!

Ella ja Timo kirjoitti...

Hyviä ja kauniita laskettelukelejä. Olkaa varovaisia niillä jäisillä rinteillä ettei tule vahinkoa. Kuusamossa vähän pakkanen hellittänyt n. 14 miinusta.