maanantai 5. heinäkuuta 2010

Iloinen Amsterdam

Laulun sanojen mukaan iloinen Amsterdam on tulppaaneita tulvillaan, mutta ei kuitenkaan heinäkuun alussa. Tulppaanisesonki taitaa olla aikaisemmin keväällä.
No, me joka tapauksessa tulla tupsahdettiin Rysselistä Amsterdamiin, matkaa noin 210 km. Yhden tankkauspysähdyksen ja vain yhden hotellin ohimarssin jälkeen olimme perillä n klo 14. Ohimarssi johtui tässä tapauksessa vain siitä syystä, että menosuunnassa olevalle ajokaistalle ei voinut pysäköidä, joten kävimme vekslaamassa autoa --- yllätys yllätys - Heinekenin panimon portilla. Volovo varmaan jo haistaa kaikki vähänkin alkoholille haiskahtavat paikat, koska on käyty konjakit ja shamppajat ja Moselin laaksot :)

Säätila Amsterdamissa on ihanteellinen ulkotiloissa. Lämpöä noin +25C, mutta todella vilvoittava tuuli. Sisätiloissa, niinkuin täällä kämpässä, lämpöä on varmaan +40C ja yksi pieni pörryytin pöydällä muka viilentämässä.

Teimme reilun tunnin kestävän kanavaristeilyn, joka kierteli ympäriinsä tässä kaupungin keskustan kanavissa. Sen jälkeen hyppy ratikkaan (Amsterdamissa on oivallinen raitiotieverkosto!) ja Dam-aukiolle, jossa paikallinen kuninkaanlinna tai oikeammin kuningattaren linna oli paketissa. Kuningatar Beatrix asunee jossakin muualla kuin Dam-aukion pytingissä. Itseasiassa ko. linna on rakennettu aikanaan kansalaisten käyttöön ja se on toiminut mm. kaupungintalona.

Paluumatkalla ihastelimme taas kerran erilaisen kaupungin profiilia ja elämisen malllia. Täällä kaikki ajavat polkupyörällä. Pyöriä on joka puolella tsiljoonia eivätkä ne ole mitään ultrahienoja maastopyöriä, vaan mummomallisia kunnon menopelejä. Niissä on melkein sellainen entisaikojen niittokoneen istuimen mallinen istuinkin :))))

Maanantaiaamuna siirrytään taas Saksan puolelle Nordeniin, jossa Helnan Tuula-serkku miehineen jo odottaakin meitä.

4 kommenttia:

Anonyymi-Antti kirjoitti...

Goede dag!

Ootteko käyneet paikallisia leivoksia mutustelemassa kaffen kera?

pENA kirjoitti...

Pohjanmeren rannalla on hienonnäköistä, tietysti sopivalla ilmalla. Terveisiä Tuulalle ja Georgelle!

Anonyymi kirjoitti...

Olipas häijyn näköinen varvas tuossa edellisessä blogissa.
Tervetuloa takaisin Suomeen pitkältä kiertomatkalta.
Marita

Anonyymi kirjoitti...

Moi vaan ja tervetuloa kotsuomeen! Voi sitä Helenaa kun on tapaturma-altis vai kyllähän sitä reissussa sattuukin kaikenlaista arvaamatonta. T; aijantekijä ja hänen systeri!