maanantai 25. heinäkuuta 2016

Loma Toscanassa numero dieci: Siena

Sunnuntain päiväretken kohteeksi vieraamme valitsivat Sienan, jonka historiallinen keskusta on liitetty Unescon  maailmanperintöluetteloon eikä lainkaan syyttä suotta.
Ajomatkaa kotikylästämme Sienaan oli reilun tunnin verran ja taas kuin taikaiskusta Volvolle löytyi parkkipaikka kohtuullisen matkan päässä turisteja kuhisevasta keskustasta.Siena sijaitsee keskeisellä paikalla Toscanassa ja se on yksi suosituimmista matkailukohteista alueella. Loivaan rinteeseen rakennettu keskusaukio Piazza del Campo on simpukanmallinen ja sen ympärillä olevat rakennukset ovat yksinkertaisesti kauniita.
Keskusaukiolta erkanee katuja jokaiseen ilmansuuntaan ja vain muutaman askeleen päässä pääpiazzalta näkee jo vähän rosoisempaa rakennuskulttuuria. Siena oli esimerkiksi toisen maailmansodan aikana onnekas, mahdollisesti hieman syrjäisen sijaintinsa takia, eikä näin ollen joutunut pommitusten kohteeksi.

Sienan merkittävin nähtävyys on ehdottomasti Duomo Santa Maria Assunta eli katedraali. Kirkko on kauttaaltaan vihreä-valkoraitainen ja pääsisäänkäynnin koristeluissa on myös hentoa vaaleanpunaista.


Sunnuntai-illan päivällisen nautimme Ristorante Belvederessä, josta on kelpo näkymät alas laaksoihin. Ruokakin on hyvää ja sitä on riittävästi, mutta valitettavasti palvelu ei pelaa meikäläisittäin ns. kybällä.
Viiden hengen seurueesta kolme sai alkuruuan kahden muun katsellessa vierestä. Etiketin mukaan alkuruuan saa aloittaa vasta, kun se on kaikilla nokan edessä. Kolme ekaa onnekasta ehtivät syödä omansa ennen kuin parin patistelun jälkeen loputkin antipastot tulivat.
Lisäksi vielä pääruokien lisäkkeet menivät miten sattuu.
Maksettiin pois ja lähdettiin nukkumaan, koska vierailla oli aikainen herätys (04.00) ehtiäkseen lennolle Pisasta Hesaan. Kuulemamme mukaan ehtivät.

8 kommenttia:

Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Unknown kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Helna kirjoitti...

Kiitos Riitta kommentistasi. Eilen illalla täällä itäinen taivas heittäytyi mustaksi ja rupesi jytistämään oikein kunnolla. Vettä tuli ukkosen jylinän jälkeen tosi vähän, mutta tuli silti. Koko viime viikko oli tosi paahteinen eikä tänäänkään tarvinnut pipoa laittaa päähän.
Tänään meillä oli rauhallinen kotipäivä, vain tässä nurkkajuurissa pyörittiin. Huomenna taas hypätään autoon ja ajellaan jonnekin...illalla näkee sitten, missä on käyty ja mitä on tehty.
Seuraava vieras tulee perjantaina.

Aili Inkeli kirjoitti...

Meinasin jo edelliseen päivitykseesi kommentoida italialaisesta palvelusta ja aikataulutuksesta. Onneksi luin tämän, niin ei tarvitse toistaa itseään. Kokemusta itselläni ei ole kuin vuodelta 1988, mutta sama homma oli jo silloin ravintoloissa. Tuskaista meille säntillisille suomalaisille! Toivottavasti kuitenkin ruoka on hyvää.

Ps. Meillä nyt klo 19.40 varjossa 26, sisällä 27 ja saunassa 60. Hehe.

Helna kirjoitti...

Meillä sisällä 26,4. Ulkona vieläkin varmaan 30 ja saunaahan täällä ei ole. Auto toimittaa saunan virkaa päivittäisillä sightseeing-kierroksilla parkkeerauksen jälkeen. Onneksi ilmastointi on kunnossa, joten "löylyt" ovat lyhytaikaisia.

mummi kirjoitti...

mukava loma Toscanssa on sitten ohi, mutta muistot jäivät ja kuviakin tuli otettua mutta maisemat tallentuvat myös pääkoppaan. Kotimatka meni (alkumatka) meni ongelmitta. Loppumatkalla juna oli myöhässä 1 t 25 min. raidevian vuoksi. Junaa joudutti peruuttamaankin ainaKIN kilometri. Tikkurilasta jousin oikeaan junaan mutta väärään vaunuun, nimittäin alkupää meni Joensuuhun ja loppupää Kajaaniin. No Kouvolassa vaihdoin oikeaan vaunuun. En ollut ainoa väärässä vaunussa oli monta muuta, ja yksikin eukko juoksi edestakaisin ja kyseli mikä vaunu menee Joensuuhun. Se siitä seikkailusta. Toscana on kaunista seutua, josta ehdimme nähdä vain pienen palan. auton ikkunasta vällilä Monte San Savino -Pisa näkyi enemmän. Arrivederci!

Unknown kirjoitti...

No niinpä lähti sitten kumpainenkin viesti aiemmista, toinen vain oli tarkoitus poistaa kun tuplana olivat 😰. Kesä hellii täälläkin, ei aivan samoissa lämpötiloissa kuitenkaan olla.

Unknown kirjoitti...

No niinpä lähti sitten kumpainenkin viesti aiemmista, toinen vain oli tarkoitus poistaa kun tuplana olivat 😰. Kesä hellii täälläkin, ei aivan samoissa lämpötiloissa kuitenkaan olla.