keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Loma Toscanassa numero otto: nostro villaggio

Vietämme kesälomaamme Monte San Savino -nimisessä pikkukaupungissa Toscanassa. Oikeasti meidän loma-asuntomme sijaitsee noin viiden (5) kilometrin päästä uinuvan kukkulakaupungin keskustasta eli emme ole ihan ytimessä. Mitäpä tuosta. Täällä pääskyset leikkivät ilmassa ja naapurin kukkokin on onneksi sen verran kaukana, ettei sen kiekuminen haittaa. 


Monte San Savino sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Firenzestä kaakkoon. Kaupunki on aikansa ensimmäisiä asujaimistoja tällä alueella. Monte San Savino on perustettu noin 1100 ja se on ollut aikanaan sosiaalisen, poliittisen ja kulttuurin keskipiste, mutta vaikuttaa nyt todella hiljaiselle kylälle. Asukkaita sanotaan olevan alle 9000.

Kylästä löytyy muutama varteenotettava ravintola ja kahvila. Leipomokaupan papan kanssa olemme jo vanhoja tuttuja ja macelleriassakin olemme asioineet jo pariin otteeseen. 
Suuremmat arkipäiväiset ostokset voi tehdä Coopissa, joka on kylän "ostoskeskuksessa".


Sen sijaan, että tämä kylä tai kaupunki ei paistattele kuuluisuuden valokeilassa, naapurustosta löytyy toinen toistaan vetovoimaisempia turistikohteita: San Gimignano, Siena, Cortona, Montepulciano, Montalcino ja niin edelleen.
Meillä on kuukausi aikaa koluta kulmakuntia niin paljon kuin sielu sietää ja kuumuus antaa myöten.

Kävimme eilen kylällä pizzalla. Lähtiessämme pois auton mittari näytti +40C. En tiedä näyttääkö se enempää, mutta riittävästi oli tuossakin luvussa. 

Ei kommentteja: