torstai 1. tammikuuta 2009

Australian paakaupunki Canberra


Uudenvuodenpaivana tutustuimme kunnon turistien tapaan Australian paakaupunkiin Canberraan. Jalan.
Ekaksi suuntasimme askeleemme kohti Anzac Paradea, joka johtaa kohti sotamuistomerkkia. Taalla on siis yllattavan paljon erilaisia sotamuistomerkkeja ympari maata, vaikkei Australia varsinaisesti ole ollut koskaan ketaan vastaan sodassa. Osallistunut kylla mm. Korean sotaan 50-luvun alussa YK:n lipun alla.
Seuraavaksi tallustelimme kohti Royal Carillonia. Se on "instrumentti", jonka Ellu-kuningatar on lahjoittanut Canberralle sen 50-vuotispaivana. Se on yhdenlainen kellotorni. Eipa antanut Helenalle yhtaan lahjaa!
Jos et satu tietamaan, niin kerronpa sen nyt sinulle, etta Canberra on ollut Australian paakaupunki 80 vuotta. Sydney ja Melbourne kiistelivat paakaupunkiudesta eivatka paasseet yhteisymmarrykseen, joten upouusi paakaupunki rakennettiin kompromissina molempien puolivaliin keskelle-ei-mitaan. Taalla on siis kaikki uutta.
Parlamenttitaloon paasi sisalle ja teimme siella kierroksen. Kuvia on taas otettu kymmenia.
Olimme turistikierroksellamme kaikkiaan 4 1/2 tuntia, joten kaveltiin maileittain! Kyllapas me ollaan innokkaita.

Aurinko paistaa korkealta taivaalta. Onneksi kova tuuli vilvoittaa, mutta toisaalta se on myos petollista. Nahka palaa arvaamattoman nopeasti eika sita huomaa vilvoittavan tuulen takia. Lampotila on kaiketi jotakin +30C.

Huomenna perjantaina matka jatkuu Tyynen meren rannalle.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin on alkanut uusi vuosi siellä, niinkuin täälläkin. Tuo hele***** paukuttelukin on onneksi aamuun mennessä loppunut...

Ahkerasti olette turistelleet siellä Canberrassa :)

Täällä ei pääse palamaan, vaan on peräti pakkasta! Arvelen, että semmoiset kymmenisen astetta. Ja aurinko juuri nousee uuteen vuoteen :)

Turvallista matkanjatkoa seuraavaan etappiin!

Anonyymi kirjoitti...

Huh onpa siellä hellettä taitaisi Timolla hiki helmeillä, mutta täällä on pakkasenpuolella about 14
Illalla oli täälläkin paukuttelua vaikka lunta sateli, tehtiin yöllä lumityöt ja aamulle ennen lenkkiä tarvi vain fiksata. Täytyy kait laittaa sille Ellulle nootti, että missä mättää, ettei minnaa muista. Hyvää matkan jatkoa.

Anonyymi kirjoitti...

Iltaa täältä Aurinkorannalta! Vuosi vaihtui meilläkin paukkeen merkeissä. Koira on nyt hermona, ei oikeen uskalla lähteä ulos ollenkaan. Jukka-poika oli meidän seurana eilen illalla ja valettiin tinatkin. Pojille tuli niin rumat möykyt, että eihän niistä saanut mitään selvää. Lähdettiin sitten ennen puolta yötä keskustaa kohti. Tänään on mennyt päivä ihan vaakatasossa, vaikka keli olisi ollut ihanteellinen ulkoiluun, kirpeä, aurinkoinen pakkassää.

Kiva oli nähdä kuviakin sieltä Ausseista. Olette näköjään ottanut myös videota - Markulla oli kamera kädessä HK:kuvassa :-)

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta!
Meillä vuosi vaihtui perinteisesti naapureiden kanssa syöden, juoden, raketteja ampuen ja tinoja valaen. Meni aamu viitteen asti joten uudenvuodenpäivä meni levähtäen.
Hyvää matkanjatkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää Uutta Vuotta Ylivieskasta !!!!

Uusi vuosi otettiin vastaan myrskyn merkeissä,täällä oli melkoinen ilma,ei ammuttu raketteja
ties minne oisivat lentäneet.
Hyvää lomanjatkoa

toivoopi Matu ja Jomppe

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää uutta vuotta teillekin! Mun edellinen kommentti ei näköjään ilmestynyt esiin. Jäi varmaan jotakin näppylää painamatta.

MITÄ TE SIELLÄ SYÖTTE??? Kuola valuen odottelen ihania selostuksia paikallisista sapuskoista yksityiskohtaisemmin!

Mukavaa matkaa edelleen! terv. AiriK