tiistai 6. tammikuuta 2009

Hyva tiimi ja hyvat renkaat!


Maanantaiaamuna luovutimme motellihuoneemme tai oikeammin jatimme avaimen ohjeiden mukaan huoneeseen ja haivyimme vahin aanin. Suuntana Sydney ja matkaa nippanappa yli 100 km.
Edellisena iltana mina (Helena) olin lukenut Brettin karttakirjaa tarkkaan ja ottanut strategisista sivuista kopiot, joiden avulla meidan tuli selvita Kings Crossiin William Streetille. Hammastytin tietysti sunnuntai-illan vieraita osaamalla loppumatkan kadut ulkoa... bloody amazing.

Markku ajoi nyt rauhallisesti ja mittapuuni mukaan hyvin. Sydney (yli 4 milj. asukasta) siinsi edessamme. Matka taittui kasikirjoituksen mukaan ... President Av, Grand Parade, General Holmes, Eastern Distributor, mutta sitten...olisi pitanyt nousta eka kerran William Streetille ja joutua tietulliin.
Tapahtui jotakin, mita emme tallakaan hetkella tieda. Joko siina ei ollut viittaa tai me emme sita huomanneet ja me olimme Darlinghurst Streetilla, jolle olisimme joutuneet tulemaan tietullin jalkeen ja vasta sitten takaisin Williamille.
Nyt ei muuta kuin vilkku vasempaan ja olimme autovuokraamon edessa. ME TEIMME SEN. Bloody amazing, kirjoitti Brett, kun ilmoitimme heille paasseemme perille.

Aikaa kului pari tuntia, joka on ihan hyva suoritus sekin.

Hotellimme (Crowne Plaza Darling Harbour) sijaitsee siis Darling Harbourissa, Sydneyn toisessa keskustassa (toinen on Circular Quay).
Lepohetken jalkeen nousimme kaupunkikiertoajelubussiin, joka kiersi kaikki tunnetuimmat Sydneyn nahtavyydet. Keikka kesti parisen tuntia.

By the way, ME SHOPPAILIMME. Ostimme pienen vedettavan matkalaukun, jonka voi ottaa matkustamoon mukaan. Siihen sopii mainiosti koko kirjasto, mika meilla on mukana ja jotakin muuta, jota tarvitsee lennolla. Pienella matka-askilla on kayttoa muulloinkin.

Illalla kavimme syomassa (mm. kengurua) kelluvassa laiva-ravintolassa.

Sydney on lumoava kaupunki. Markun mielesta mina olen aivan hullaantunut tahan paikkaan. Taalla on jotenkin loistava tunnelma. Suurkaupunki, mutta silti ihastuttava. Jos viela joskus tulemme Ausseihin, niin kylla Sydney kuuluu kayntikohteisiin. Ehdottomasti.

Sen kunniaksi otimme oluet!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillon aika hyvä suuntavaisto, samalla tässä myös itse itseäni kehuen ;) Tosin minä olen melkein aina myöhässä, toisin kuin sikso!

Kuulostaa lumoavalta se Sydney! Oisitte ostanut matka-arkun, niin olisin voinut ahtautua sinne edes puoliksi mukaan seuraavalla kerralla :D

Ei varppina kyllästytä vielä yhtään? Tai olis koti-ikävä?